Новини » Любопитно

Mercedes за безопасността – разследване и реконструкция на 4700 катастрофи



Admin31.10.2019г 

Mercedes за безопасността – разследване и реконструкция на 4700 катастрофи

Преди 60 години Mercedes направи първия си краш тест. Десет години по-късно изследванията за аварии направиха още една стъпка на компанията към безопасността. Основан през 1969 г., отделът за изследвания на аварии в Mercedes-Benz е един от най-старите подобни отдели в световната автомобилна индустрия. Оттогава служителите са разследвали и реконструирали повече от 4700 пътни произшествия.

„Холистичният /цялостен/ подход към развитието на безопасността на Mercedes-Benz преследва две цели, а именно да се избегнат произшествията и да се намалят последствията от инциденти“ - подчертава професор Родолфо Шьонбург, мениджър на Mercedes-Benz Center за безопасност на превозните средства, устойчивост на конструкцията и защита от корозия. В основата на философията за безопасност на марката е търсене и осигуряване на реална безопасност на живота. Ето защо реалните събития по време на аварии са важен аспект в допълнение към симулациите и тестовете за катастрофа.

Благодарение на сътрудничеството с Министерството на вътрешните работи на щата Баден-Вюртемберг, полицията съобщава на отдела, ако в околност на 200 километра от Зинделфинген близо до Щутгарт се е случило сериозно произшествие с участието на модел на Mercedes-Benz или Smart.

Работата на изследователите обикновено започва с оглед на превозното средство от произшествието в работилницата където е докарано. В следващата стъпка се посещава мястото на произшествието, за да се реконструира аварията дори в случай на единична катастрофа. Когато е налице цялата информация, настъпва системната реконструкция на сблъсъка.

И накрая, резултатите се сравняват с данни от други произшествия, което дава на автомобилните инженери точна картина на типичните модели на повреди, което им дава реална основа и представа за разработването на нови системи за защита.
Източник:Mercedes-за-безопасноста-разследване-и-реконструкция-на-4700-катастрофи" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама