Новини » Автоновини

Volkswagen стартира серийното производство на електромобила ID.3



Admin04.11.2019г 

Volkswagen стартира серийното производство на електромобила ID.3

Днес във фирмения комплекс на Volkswagen Group в Цвикау започна серийното производство на първия представител на изцяло новото електрическо семейство ID.- ID.3. В присъствието на изпълнителният директор на VW Group- Херберт Дийс, и федералният канцлер Ангела Меркел, автомобилният гигант потвърди плановете си за офанзива в електрификацията на полтфолиото си и обяви, че компанията планира да продаде около 22 вилиона електромобила в световен мащаб до 2028 година.

Основна роля в тази стратегия на VW Group ще изиграе и самото производствено съоръжение в Цвикау, което е първото в света трансформирано, с инвестиця в размер на 1.2 млрд евро, от такова за производство на стандартни модели с двигатели с вътрешно горене, към такова на изцяло електрически автомобили.

От Volkswagen Group обявяват, че планират производството на около 100 000 електромобила през следващата година, а от 2021-а, капацитетът на комплекса в Цвикау ще бъде увеличен до 330 000 единици.



Volkswagen ID.3 обещава просторен интериор с петместна конфигурация, който ще постави нови стандарти в сегмента на компактните автомобили. Дигитализиран, свързан и високотехнологичен, единствените две операции, които са останали да бъдат манипулирани с класически бутони са управлението на стъклата и аварийните светлини.

ID.3 се предлага в три основни версии, в зависимост от капацитета на интегрираната на борда батерия. Базовата модификация на електромобила ще бъде оборудвана с батериен блок с използваем капацитет от 45 kWh, което ще бъде достатъчно за изминаването на до 330 километра. От компанията обещават, че тук стартовата цена ще бъде под 30 000 евро. Следващата стъпка в модификационната гама на ID.3 е версия с 58 kWh батерия и пробег от до 420 километра, а третата е със 77 kWh и пробег от до 550 километра.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама