Новини » Автоновини

Новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID: SUV автомобилът в клас Ë-COMFORTAdmin06.11.2019г 

Новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID: SUV автомобилът в клас Ë-COMFORT

•Citroën стартира електрическата си офанзива, разкривайки технологичния си флагман: Новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID, безшумният градски автомобил в клас ë-Comfort.
•Вече утвърден пример по отношение на комфорта, благодарение на окачването Progressive Hydaulic Cushions®, седалките Advanced Comfort и 20-те технологии в помощ на управлението, SUV C5 Aircross преминава още един етап от програмата Citroën Advanced Comfort®, предлагайки хибрид с възможност за презареждане:
•БЕЗКОМПРОМИСЕН: автомобил, вдъхновен от нуждите на нашите клиенти, с нула емисии на CO2 ежедневно в режим 100% електрически (50 км автономия) и с неограничена автономия на дълъг път, благодарение на приноса на бензиновия двигател.
•ТИШИНА НА БОРДА: пътуването в електрически режим на борда осигурява пълно спокойствие и преминава в уютна атмосфера, без шум, без придърпване и без вибрации.
•УСЕЩАНЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ВИСОКО НИВО: уникални динамични характеристики, благодарение на съчетаването на бензинов двигател PureTech 180 к.с. и електрически двигател 80 kW с автоматична скоростна кутия ë-EAT8, което осигурява 225 к.с. кумулирана мощност и 320 Nm въртящ момент, наличен веднага.
•ИНТУИТИВНОСТ: завършена, интуитивна и лесна за използване система, включваща автоматично превключване на режимите на управление, лесно презареждане, както и портал за свързани услуги.
•Благодарение на уникалната си модулност новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID се превръща в най-модулируемия SUV на своя пазар: 3 плъзгащи се, накланящи се и сгъваеми индивидуални задни седалки, обем на багажника Best in Class.
•С автономия от 50 кмi в електрически режим, емисии на CO2 от 39 гр/кмi и разход на гориво от 1,7 л/100 кмi в цикъл WLTP, Новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID бележи нов етап от енергийния преход на Citroën, предлагайки хибрид с възможност за презареждане, съчетаващ технологии и конкурентно ниски разходи при ползване.
•Произвежда се във Франция в завода в Рен – Ла Жане, заедно с версиите с двигател с вътрешно горене, от които вече са продадени над 80 000 броя. Новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID може да бъде поръчан във Франция на цени от 39 950 евро. Първите доставки са предвидени за края на първото полугодие на 2020 г.

«Много съм горда да представя Новия C5 AIRCROSS SUV HYBRID, който представлява първата брънка от стратегията ни за електрифициране на автомобилите. В качеството си на истински технологичен флагман на Citroën, той предлага забележителна поливалентност при ползване: електрически автомобил в ежедневието, автомобил с двигател с вътрешно горене, при нужда, рецептата за върховен комфорт за всички.» Линда Джаксън, Изпълнителен директор на Citroën

i Прогнозни данни, предоставени само за информация, обект на WLTP хомологация


НАЙ-ВАЖНОТО

ПЪРВИЯТ АВТОМОБИЛ ОТ ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ОФАНЗИВА НА CITROËN
Новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID е първият модел, част от офанзивата на Citroën за електрифициране на автомобилите, чиято цел е да се предложат електрифицирани версии на 100% от гамата до 2025 г. В действителност, 2020 г. бележи за Citroën прехода към по-обширна гама, която ще се обогатява, предлагайки освен версиите с високотехнологичните двигатели с вътрешно горене, също и 100% електрически версии, както и хибридни, презареждащи се версии. От появата на новия C5 AIRCROSS SUV HYBRID нататък, всички нови модели, които се лансират от Марката ще се предлагат и с електрифицирана версия, като отражение на ангажимента на Citroën за отговорен енергиен преход, чиято цел е да бъдат предложени в средния ценови клас по-голям брой автомобили, вдъхновени от нуждите на клиентите, във всеки един от сегментите, на всеки един от пазарите.

ВЪРХОВНО УСЕЩАНЕ ЗА КОМФОРТ, ДОСТЪПЕН ЗА ВСЕКИ
С тази хибридна презареждаща се версия автомобилът, който предлага цялата привлекателност на уникален, модерен и високотехнологичен SUV, преминава нов етап от програмата Citroën Advanced Comfort®:
•ПОЛИВАЛЕНТНОСТ ПРИ ПОЛЗВАНЕ
Въплъщение на луксозните автомобили с марка Citroën, новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID предлага по-добра мобилност и истинска поливалентност при ползване: удоволствието от управлението в електрически режим, идеален за ежедневните маршрути, без стрес, с 50 кмi автономия (цикъл WLTP), осигуряващ лесен достъп до труднодостъпните градски зони в съчетание със свободата да преминете към използването на двигателя с вътрешно горене, във всеки един момент, за по-дългите маршрути.
•ПЪТУВАНЕ В КЛАСА Ë-COMFORT
•Новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID изминава ежедневните маршрути безшумно и без вибрации, предлага изключителен комфорт на борда чрез подсилената изолация на акустичните предни многопластови стъкла, както и благодарение на окачването Progressive Hydraulic Cushions® и седалките Advanced Comfort, и създава типичното за историческите автомобили Citroën усещане за летящо килимче.
•Цялото удоволствие и равномерността при управлението в електрически режим със значителен въртящ момент от 320 Nm, който е наличен веднага, и плавността при ускорение, в съчетание с липсата на съединител, благодарение на електрифицираната автоматична скоростна кутия ë-EAT8. С кумулирана мощност от 225 к.с. (бензинов двигател 180 к.с., електрически двигател 80 kW), Новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID предлага високи динамични показатели за върховно удоволсвтие от управлението.
•Във версията си презареждащ се хибрид, SUV C5 Aircross остава Best in Class по отношение на модулността, благодарение на интелигентното разположение на батерията за високо напрежение под задните седалки: 3 плъзгащи се, накланящи се и сгъваеми индивидуални задни седалки с еднаква широчина, както и обем на багажника, който варира от 460 л до 600 л, рекордна стойност в категорията.
•Семпъл и уютен, новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID е презареждащ се хибрид, създаден да улесни ежедневието: опростено програмируемо бързо презареждане, интуитивни интерфейси, система от свързани услуги за още по-голям душевен комфорт.
•СРЕДЕН ЦЕНОВИ КЛАС
Предлаган на цени, започващи от 39 950 €, новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID се вписва в стратегията на Citroën да предлага автомобили, адаптирани към нуждите на клиентите, от средния ценови клас.

ВЪРХОВНО УСЕЩАНЕ ЗА КОМФОРТ

ПОЛИВАЛЕНТНОСТ ПРИ ПОЛЗВАНЕ: ПОДОБРЕНА МОБИЛНОСТ, ЗА ДА ПЪТУВАТЕ НАПЪЛНО СПОКОЙНО - С ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ В ЕЖЕДНЕВИЕТО, С АВТОМОБИЛ С ДВИГАТЕЛ С ВЪТРЕШНО ГОРЕНЕ, ПРИ НУЖДА

Новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID се адаптира към всички нужди – ползване в ежедневието или неочаквани пътувания - напълно свободно, без никакви ограничения. Съчетаването на двата двигателя позволява да се насладите на удоволствието от безшумното потегляне и шофиране, без да се отделя и един грам CO2 и дава възможността да изминете 50 кмi в електрически режим, автономия която е съобразена с по-голямата част от ежедневните маршрути на клиентите, при скорост до 135 км/ч. Напълно е възможно цяла седмица да не използвате двигателя с вътрешно горене за обичайните си ежедневни пътувания като презареждате автомобила според нуждите си у дома, на работа или на обществена колонка за зареждане.

Освен удоволствието да шофирате ежедневно електрически автомобил без емисии на CO2 и със значително намалени разходи при ползване, 100% електрическият режим позволява също да се улесни достъпа до градските зони с ограничен достъп, до които все по-често не се допускат автомобили с двигатели с вътрешно горене: използването на хибридна система предлага по-добра мобилност, от късите ежедневни маршрути до дългите пътувания по пътища и магистрали.

Специфична функция в интерфейса за управление на сензорния екран, ë-Save, позволява на водача да планира предварително пътуванията си и да предвиди запас от електрическа енергия (10 км, 20 км или напълно заредена батерия), който да използва, когато пожелае по време на път, планирайки преминаването на градска зона, независимо дали това ще се случи по средата на пътуването или в неговия край.

Клиентите могат да избират най-подходящата за тях енегрия, взависимост от ситуацията: възможността всеки ден да се придвижвате в електрически режим и да се възползвате от идеалната автономия от 50 км за ежедневните маршрути, както и да пътувате надалеч през уикенда или през ваканцията без да се притеснявате как ще презареждате, възползвайки се от предимствата на двигателя с вътрешно горене, който е мощен и икономичен.

И за да Ви се осигури още по-голямо спокойствие, батерията е с гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от зарядния ѝ капацитет.•МОБИЛНОСТ, КОЯТО ДОПРИНАСЯ ЗА УНИКАЛНИЯ КОМФОРТ НА SUV C5 Aircross

Новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID съчетава ë-Comfort с всички качества по отношение на комфорта на версиите с двигатели с вътрешно горене. В режим ZEV, в едни от най-стресиращите ситуации на пътя в градски условия или на къси разстояния, акустичният комфорт е подобрен и никакви вибрации не смущават спокойствието на борда. С предлаганите серийно акустични многопластови предни стъкла на новия C5 AIRCROSS SUV HYBRID се засилва усещането за уют, пътниците са удобно настанени и защитени от външните агресии.

Оборудван с окачване Progressive Hydraulic Cushions ®, новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID леко и спокойно преодолява всички препятствия на пътя. Плод на опита на Citroën в автомобилните състезания, хидравличните ограничители осигуряват по-добро абсорбиране на ударите. Въведени, тествани и утвърдени в рали рейда с автомобила ZX, победител в рали Париж-Дакар от 1994 г., днес те оборудват C3 WRC. Именно на базата на своя опит и на ноу-хауто на своите инженери Citroën разработи тази технология на окачване, чиято цел е да подобри, типичното за Citroën и високо ценено от клиентите на Марката, качество на филтриране. 20 патента бяха издадени в процеса на разработване на окачването.

Една от особеностите на хибридната версия е, че новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID е оборудван с многораменен заден мост, гаранция за надеждно и адекватно поведение, осигуряващо непоклатим баланс, независимо от външните условия.

Усещането за комфорт на борда се допълва и от седалките. Настанени удобно в седалките Advanced Comfort, пътниците се наслаждават на уникалния комфорт, който те предоставят, една от отличителните черти на купетата на Citroën:
•Визуален комфорт, благодарение на видимия от пръв поглед релефен ефект,
•Комфорт при сядане, благодарение на меката пяна с дебелина 15 мм,
•Динамичен комфорт, благодарение на използването на удебелена структурирана пяна на повърхността, в съчетание с пяна с висока плътност в основата на седалката, осигуряващи мекота, добра поддръжка и траен комфорт,
•Комфорт за тялото, благодарение на широките седалки и облегалки, усилената поддръжка, многобройните настройки на седалките.

Новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID предлага в интериора всички характерни предимства на вътрешното пространство и модулността на SUV C5 Aircross. Плъзгащите се, накланящи се и сгъваеми индивидуални задни седалки с еднаква широчина, остават една от отличителните черти на SUV C5 Aircross в неговия сегмент, включително и при хибридната версия. Изключителната му модулност се запазва и обемът на багажника му остава Best in Class, благодарение на интелигентното разполагане на батерията под купето: с обем, който варира от 460 л до 600 л, взависимост от разположението на седалките, багажникът на Новия C5 AIRCROSS SUV HYBRID е най-големият в сегмента на C-SUV hybrides и сред най-големите в сегмента, независимо от двигателя. Подът на багажника на Новия C5 AIRCROSS SUV HYBRID е разделен на степени, което позволява лесно да се прибере необходимото за презареждането на автомобила оборудване и да получите равен под, когато се сгънат задните седалки, с товарна дължина от 1,90 м, абсолютно идентична с тази при версиите с двигател с вътрешно горене. Това интелигентно съчетание го превръща в най-удобния и най-моделируемия SUV hybride в сегмента.

Модерен и хай-тек, новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID предлага богата палитра от 20 системи в помощ на управлението, които осигуряват комфорт на борда и безопасност в движение, улеснявайки управлението, независимо от външните условия. Системата Highway Driver Assist е една от тях. Тази система за автономно управление от 2-ро ниво е изключително добре адаптирана за ползване в задръстванията в града и на скоростни пътища. Тя позволява на водача да остави частично управлението на самия автомобил, като неговата единствена задача остава да остане концентриран в пътя.

•ПЛАВНОСТТА НА УПРАВЛЕНИЕТО В ЕЛЕКТРИЧЕСКИ РЕЖИМ

Новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID е оборудван с двигатели, които са икономични при ползване, изключително ефективни и с емисии на CO2 от 39 гр/кмi (цикъл WLTP). Една невероятно успешна и забележителна комбинация, независимо от условията, благодарение на съчетаването на двигател с вътрешно горене PureTech 180, който отговаря на всичките най-нови екологични норми Euro 6 и електрически двигател 80 kW, разположен между двигателя с вътрешно горене и електрифицираната скоростна кутия ë-EAT8. Батерията на електрическия двигател (13,2 kWh), е от типа за високо напрежение 200 V Li-Ion. В режим Hybrid, двата двигателя обединяват мощностите си, за да предложат кумулирана мощност от 225 к.с. която се предава на предните колела, въртящ момент от 320 Nm, наличен от най-ниските обороти, умерен разход на гориво и върховно удоволствие от управлението. Двигателят с вътрешно горене е оборудван с реверсивен алтернатор, за да се гарантира моменталното му и напълно дискретно рестартиране.

Ефикасната електрифицирана автоматична скоростна кутия ë-EAT8, с бързо превключване на предавките, е подобрена версия на кутията EAT8, при която е оптимизирано превключването на предавките, благодарение на многодисков съединител във влажна среда, засилващ още повече усещането за плавност и удоволствието от управлението, осигурявайки веднага въртящия момент от 320 Nm.

Кутията разполага с функция Brake, която позволява по-бързо да се намали скоростта на автомобила при отнемане на газта без да се натиска спирачния педал, за да се увеличи автономията в режим ZEV. По този начин, системата прави възможно складирането на част от наличната енергия при спиране и при намаляване на скоростта, за разлика от версиите с двигател с вътрешно горене. Това позволява да се презареди частично батерията и да се увеличи автономията в електрически режим.

•ОПТИМИЗИРАНО ВРЕМЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ, за да се улесни процеса на зареждане

Времето за зареждане е оптимизирано: на класически домашен контакт батерията се презарежда за една нощ, между 4 ч. (контакт 14 A от типа Green’up™ Legrand) и 7 ч. (стандартен контакт). Върху една зарядна станция Wall Box 32 A, закупена или под наем, с допълнително зарядно устройство 7,4 kW, зареждането на батерията е ускорено и се осъществява за по-малко от 2 ч.

Презареждането е опростено и може да бъде програмирано или отложено, за да можете да се възползвате, например от по-изгодна тарифа (нощна тарифа). Програмирането се осъществява през сензорния екран в купето или през приложението My Citroën. Презареждането се осъществява лесно, благодарение на подобрената ергономичност на буксата и на кабелите за презареждане, разположени под пода на багажника. Буксата за зареждане включва цветен код, който позволява да се проследи визуално целия процес на зареждане, който може да бъде видян и в приложението My Citroën.


•ИНТУИТИВНИ ИНТЕРФЕЙСИ, гарантиращи душевно спокойствие

С лансирането на версията хибрид с възможност за презареждане, Citroën предлага на водача ясни и интуитивни интерфейси, които са лесни за разчитане, разбиране и използване. Целта е да се засили връзката между водача и неговия автомобил, да се използва модерна задвижваща верига, да се опростят всички действия и взаимодействия в ежедневието, за да може Новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID да се превърне в практично, забавно, интуитивно и забележително продължение на дома.

Специфичен изглед върху цифровия екран 12,3’’ предоставя на водача информация относно свързаните с хибридната система елементи: уред за измерване на мощността, уреди за отчитане на гориво и електрически параметри, автономиите в електрически режим и в режим на използване на бензиновия двигател, диаграмата на енергийните потоци. Когато автомобилът се зарежда, на екрана се показва оставащото време до пълното зареждане (в ч. и мин.), натрупаната електрическа автономия (в км), степента на зареденост на батерията (в %) и скоростта на зареждане на батерията (в км/ч).

В допълнение, Новият C5 AIRCROSS SUV HYBRID разполага със специфични страници в сензорния екран за управление на параметрите на хибридната система, достъпни директно чрез натискане на един бутон под екрана. Те показват енергийните потоци, илюстриращи състоянието на функциониране на хибридната система, статистиките относно разхода на електрическа енергия и гориво, достъпа до функцията ë-Save или параметрирането на отложеното презареждане на батерията.

•СВЪРЗАНИ УСЛУГИ, КОИТО УЛЕСНЯВАТ ЖИВОТА В ЕЖЕДНЕВИЕТО

Свързаните услуги на новия C5 AIRCROSS SUV HYBRID позволяват да се насладите на неговия неограничен комфорт и пътуването Ви да протече спокойно и без сътресения. Те осигуряват връзката между цифровия свят на клиента и неговия автомобил. Включващи всичко, свързано с електрическата система, тези услуги правят използването на автомобила по-лесно и по-спокойно.
•Connect Assist: тази система осигурява ежедневна помощ, SOS повикване, както и система за дистанционно управление ë-remote control, която позволява да контролирате от разстояние автомобила си, благодарение на приложението My Citroën (заключване / отключване от разстояние, програмиране на презареждането, топлинната среда, с цел оптимизиране на електрическата автономия, информация за капацитета на батерията и за оставащата автономия на гориво, километрите или разположението на автомобила).
•Connect Nav: свързаната навигация Citroën Connect Nav, която разполага с функция за показване на трафика в реално време, както и на опасните зони, е специално обогатена и с информация, свързана с електрифицрането на автомобила, като например зоните за зареждане с електрическа енергия, в допълнение към списъка на бензиностанциите и представяне на радиуса на действие, взависимост от нивото на зареденост на батерията, с цел максимално добро управление на автономията на автомобила в изцяло електрически режим и в хибриден режим.
•Connect Play: тази услуга предлага по-добра свързаност на борда, чрез протоколи за предаване Apple Carplay и Android Auto, за да можете лесно да достигнете през сензорния екран на автомобила до всички съвместими приложения на Вашия смартфон.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
•Hybrid 225 ë-EAT8
•Двигател с вътрешно горене: PureTech 180 S&S Euro 6 – 180 к.с. (132 kW)
•Електрически двигател: 110 к.с. (80 kW), разположен между двигателя с вътрешно горене и скоростната кутия
•Кумулирана мощност: 225 к.с. (165 kW)
•Батерия: Високо Напрежение 200 V Li-Ion 13,2 kWh
•Трансмисия 4x2 на предните колела
•Вътрящ момент на електрическия двигател: 320 Nm
•Електрифицирана автоматична скоростна кутия ë-EAT8
•Автономия в режим ZEV: 50 кмi (функционална до 135 км/ч) – цикъл WLTP
•Емисии на CO2: 39 гр/кмi – цикъл WLTP
•Смесен разход: 1,7 л/100 кмi – цикъл WLTP
•Време на зареждане:
•По-малко от 2 ч. на зарядна станция Wall Box 32A, с допълнително зарядно устройство 7,4 kW
•4 ч. на контакт 14A от типа Green’up™ Legrand, със серийно зарядно устройство 3,7 kW
•7 ч. на стандартен домашен контакт 8A, със зарядно устройство 3,7 kW


Източник: www.citroen.bg
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Diesel Premium 10W-40
Gazpromneft Diesel Premium 10W-40
Разфасовка: 30 литра
Цена: 177.48лв.
Купи