Новини » Любопитно

Гедерейският Melkus RS1000 ще е звезда на Motorworld Classics в БерлинAdmin07.11.2019г 

Гедерейският Melkus RS1000 ще е звезда на Motorworld Classics в Берлин

Изключителни състезателни коли и редки автомобили ще бъдат изложени на Motorworld Classics Berlin от 20 до 24 ноември 2019 г. като част от специалното шоу на Motorsport в зала 21. Един от най-силните акценти на шоуто ще е Melkus RS1000, наричан още „Ферарито на Изтока“.

Това е спортен автомобил правен в малки серии, със среден двигател, дело на известната със състезателните си изяви по времето на ГДР източногерманска фамилия Мелкус. Машината има подсилено с фибростъкло полиестерно тяло, готини врати тип крило на чайка и празнува тази година юбилейния си 50-и рожден ден.

Триколесният велосипед на Удо Волбринк ще покаже едно истинско световно рекордно превозно средство на специалното шоу в Берлин. През 1989-а година интернационален екип от Германия, Чехия и Англия отбеляза с него четири световни рекорда на шест часа, нат дванадесет часа, на 24 часа и на 1000 километра със средна скорост от 160 км/ч.

Друг интересен експонат е офроуд машината на европейския рали шампион Армин Шварц, спечелил Бая 1000 миналата година./Автопрес
Коментари

Добави коментар

Реклама