Новини » Спорт

Сериен атлет на пистата



Admin07.11.2019г 

Сериен атлет на пистата

Toyota GR Supra GT4 е новият спортен лукс за феновете на Toyota. Точно навреме за сезона на мотоспорт 2020 г. GT4 той е напълно готов като от март 2020 г. ще може да бъде закупен на цени, започващи от 175 000 евро нето в Стария континет, а Северна Америка и Азия ще са следващите през годината. С новия си автомобил GT4 Toyota Gazoo Racing иска да улесни моторспорт амбициите на клиентите си.

Базиран на Toyota GR Supra и допълнително разработен от Toyota Motorsport GmbH, състезателният автомобил разполага с 3,0-литров, шестцилиндров мотор с двоен турбокомпресор. Максималната му мощност е 320 кВт/430 к.с. а максималният въртящ момент е 650 Нм.

Мощността се предава чрез спортен седемстепенен автоматик и механичен заключващ се диференциал към задните колела, при поискване предавките могат да се сменят и с лостчета на волана.

Безопасността е компонент на който Toyota държи изключителна. GR Supra GT4 има олекотена стоманена каросерия, много яка защитна предпазна тръбна клетка и състезателна седалка с шестточков колан, която отговаря на стандартите на FIA. Вътре има инструментален панел от въглеродни влакна с дисплей и волан, проектиран специално за състезанието GT4.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама