Новини » Автоновини

Volkswagen с първи нов завод завод за електромобили в Китай



Admin12.11.2019г 

Volkswagen с първи нов завод завод за електромобили в Китай

Volkswagen обяви, че венчърът на компанията в Китай- SAIC VOLKSWAGEN, е започнал предпроизводството в първия си завод, в който ще се сглобяват единствено и само електромобили, базирани на специално разработената платформа MEB (Modular Electric Drive Matrix).

"Volkswagen Group предвижда общ обем от 22 милиона изцяло електрически коли в глобален мащаб до 2028 година, като повече от половината от тях ще бъдат в Китай", коментира Херберт Дийс, председател на управителния борд на Volkswagen AG. "Успоредно със стартирането на производството на MEB, ние ще лансираме семейството Volkswagen ID. в Китай, което е изцяло ново поколение изцяло електрически и свързани автомобили".

"Отне само 12 месеца, за да видим завършването на този иновативен завод", споделя Стефан Вьоленстийн, изпълнителен директор на Volkswagen Group China. "Поздравления за нашите колеги в Антинг, които ще продължат да се подготвят за производството на първия специално разработен за Китай модел от семейството Volkswagen ID.".

Заводът на SAIC VOLKSWAGEN в Антинг ще заработи на пълни обороти от октомври следващата година, като годишното му производство ще бъде 300 000 електромобила. По същото време се очаква да започне да функционира и комплексът на FAW-Volkswagen във Фошан, като общият капацитет на двете съоръжения ще бъде 600 000 единици.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама