Новини » Любопитно

Опасности за кучетата и стопаните им в колата



Admin12.11.2019г 

Опасности за кучетата и стопаните им в колата

Доста често собствениците на кучета са невнимателни и не обезопасяват кучето си в колата правилно. Че това не е рядкост, показва скорошно представително проучване на AutoScout24.

Повече от всеки трети собственик на автомобили редовно вози кучета. Но не всеки спазва необходимите предпазни мерки за тяхната и своя безопасност. Почти всеки пети не обезпечава кучето си достатъчно и рискува по този начин травми за животното, злополука и глоби /в Германия/. За проучване по въпроса Innofact анкетира 1000 германски собственици на автомобили от името на AutoScout24.

Значението на темата става ясно, когато разберете колко водачи всъщност пътуват с кучета. Според анкетата AutoScout24 37 процента от собствениците на автомобили казват, че всеки път пътуват с техните Фифи или Бело. Най-популярният начин на германците да транспортират приятеля си с козина е и най-безопасният - около 30 процента носят четириногите си приятели в затворена транспортна кутия в багажника.

Също така популярен е механичният разграничител от багажник разделящ пътниците от четириногите. За съжаление почти осем процента оставят кучето си да седи в багажника без транспортна кутия или разделител. Това не е изрично забранено, но е опасно начинание. Ако кучето гледа над задната седалка, както почти винаги е на практика, то може да бъде изхвърлено напред в случай на авария. Тестовете с манекени показаха, че животното се превръща в опасен снаряд, който застрашава живота и крайниците на пътниците.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама