Новини » Автоновини

McLaren Elva: Нов екстремист без пукнато стъкло



Admin14.11.2019г 

McLaren Elva: Нов екстремист без пукнато стъкло Днес McLaren разкри първите подробности за изцяло новия си суперспортен модел Elva, който ще бъде произведен в лимитиран тираж от само 399 екземпляра, всеки един от които на базова цена от 1 425 000 английски лири.

Отличителна черта на суперспортиста McLaren Elva е тази, че той е с изцяло отворена конструкция и без каквито и да било стъкла. Конструкцията на автомобила е съчетание между специално разработени карбонови шаси и тяло, уникални карбонови седалки, керамични дискове и други. McLaren Elva разполага също така със специална AAMS (McLaren Active Air Management System) система за контрол върху външната въздушна струя, а при желание от страна на клиентите може да бъде оборудвана и с предно стъкло.

McLaren Elva е оборудван с четирилитров, V-образен, осемцилиндров двигател, който генерира максимална мощност от 815 конски сили. Задвижващият агрегат обещава възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за под 3 секунди и от 0 до 200 км/ч за 6.7 секунди, което е по-бързо в сравнение с McLaren Senna.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама