Новини » Любопитно

Техническият университет – София отбеляза 15 години успешно сътрудничество с „Даймлер“ АД



Admin15.11.2019г 

Техническият университет – София отбеляза 15 години успешно сътрудничество с „Даймлер“ АД

На 14.11.2019 г. тържествено се отбелязаха 15 години сътрудничество между Техническия университет – София и световния лидер в автомобилостроенето „Даймлер“ АД.

В своето приветствие ректорът на ТУ-София чл.-кор. проф. дтн инж. Георги Михов се обърна към присъстващите преподаватели, студенти и гости: „За мен е изключителна чест и удоволствие да присъствам на тържественото събитие, посветено на 15-годишнината от установяването на плодотворните отношения между ТУ-София и концерна „Даймлер“ и неговата запазена марка „Мерцедес“. Фирмите „Мерцедес“ и „Брабус“ са олицетворение на перфектна работа и на перфектни продукти, на качество, надеждност и разбира се – стил. Нашето сътрудничество започна през 2004 година, а в годините 2005-2007 бе разработен проект на автомобил за производство в България. Последва серия от проекти за електрически таксита за България, които са на световно ниво, на нивото на „Мерцедес“. Взаимоотношенията ни включват също така и обучение на наши студенти от преподаватели и дизайнери на „Даймлер“, както и студентски стажове във фирмите на „Даймлер“. Затова преди всичко искам да благодаря на проф. Харалд Лешке, който тогава беше ръководител на отдела по дизайн на „Даймлер“, на проф. Сашо Драганов от Машиностроителния факултет и на ректор проф. Камен Веселинов, защото всичко започна, когато той беше начело на нашия университет. Нека да си пожелаем все по-ползотворна, взаимоизгодна и креативна бъдеща съвместна дейност“.

Проф. Харалд Лешке благодари за успешното 15-годишно сътрудничество с Техническия университет – София, като изтъкна участието на студентите в курсове и проекти и възможността да се обучават в „Мерцедес“ и „Брабус“.

Проф. Клаус Френцел – Director Digital Design & Design Beyond the Car, „Даймлер“ АД – изнесе презентация на тема “Designing the Future of Luxury“, в която очерта визията на концерна за бъдещето на автомобилите. Изложението породи огромен интерес и оживена дискусия сред присъстващите преподаватели и студенти.

Във връзка с честването студенти от Машиностроителния факултет представиха изложба на свои дизайнерски проекти в областта на автомобилостроенето.

Събитието беше организирано съвместно от Техническия университет – София и Silver Star – генерален представител и дистрибутор на Mercedes-Benz за България.

Източник: Технически Университет София
 




Коментари

Добави коментар

Реклама