Новини » Любопитно

Skoda предлага зареждане с помощта на инерционен маховикAdmin21.11.2019г 

Skoda предлага зареждане с помощта на инерционен маховик

Електрическите автомобили се представят все по-добре на пътя, но все още зареждането им отнема твърде дълго време при стандартното ниско напрежение на мрежата. Сега Skoda иска да използва инерцията за подобряването на процеса, като стартира в Прага пилотен проект.

DigiLab от Skoda вече започна пилотното използване на нова станция за бързо зареждане. Тя се използва кинетична маховик и осигурява два пъти повече електрическа мощност, отколкото се осигурява от мрежата. Зареждащатаопитна станция е в изложбения център Прага-Летнани и е първата по рода си в Чехия и едва третата в света. Новата технология за зареждане е разработена от израелския стартъп Chakratec. Компанията е основана от Skoda DigiLab Israel Ltd.

Тази зарядна станция ще позволява да се зареждат електрически превозни средства чрез технология за бързо зареждане с електричество, там където мощността на преносната елмрежа не е достатъчна. Принципът на новата зареждаща станция е да работи като поглъща пиковите натоварвания на електрическата мрежа, ускорявайки маховиците до високи скорости и съхранявайки електричеството във вид на кинетична енергия.

Когато е свързан електрически автомобил, Kinetic Power Booster удвоява размера на зареждащата мощност, която самата мрежата може да осигури. Тази интелигентна опция за зареждане е идеална например за автокъщи или търговски центрове.

Техническото сърце на станцията за зареждане са десет маховика в контейнер, които се въртят във вакуум. Когато се захранват, маховиците се ускоряват. След като превозното средство е закачено за зареждане, те сами произвеждат електричество за сметка на собствената си кинетична енергия.

Съхранението на енергия е достатъчно за едновременно зареждане на Skoda Citigo-e iV заедно с друг електромобил, като това става с двойно по-голяма мощност от електрическата мрежа. След процеса на зареждане маховиците се нуждаят от време, за да се върнат към стандартната си скорост - в тетовата станция с мощност 100 кВт в Прага този процес отнема около 45 минути.
Източник:Skoda-предлага-зареждане-с-помоща-на-инерционен-маховик" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Moto 2T
Gazpromneft Moto 2T
Разфасовка: 1 литър
Цена: 4.79лв.
Купи