Новини » Спорт

VOLKSWAGEN с участие на BAJA 1000 през следващата година



Admin26.11.2019г 

VOLKSWAGEN с участие на BAJA 1000 през следващата година

Североамериканското подразделение на Volkswagen обяви, че ще вземе участие в изданието 2020 година на емблематичното за САЩ високоскоростно офроуд състезание BAJA 1000.

За участието си в BAJA 1000 през ноември следващата година, Volkswagen разработва специална състезателна версия на модела Atlas Cross Sport, който във версията си Atlas Cross Sport R ще бъде включен в групата Class 7 Open Production Unlimited и ще бъде управляван от рали-крос пилота Танер Фауст.

Volkswagen Atlas Cross Sport R e съвместна разработка на Volkswagen, Танер Фауст и Баха ветеранът Рис Милън, и ще бъде първата по рода си кола със задвижване на четирите колела, която ще запише участие в Class 7.

Задвижването на Atlas Cross Sport R ще бъде поверено на двулитров, четирицилиндров агрегат, първоначално разработен от Volkswagen Motorsport за вграждане в състезателните автомобили на марката в световния рали шампионат (WRC) и различните раликрос програми на компанията. Двигателят е в състояние да генерира максимална мощност от до 600 конски сили, но специално за нуждите и спецификата на BAJA 100, той ще бъде ограничен на около 480 конски сили.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама