Новини » Любопитно

5G и в автомобилната индустрияAdmin27.11.2019г 

5G и в автомобилната индустрия

Сега компаниите в Германия имат зелена светлина за кандидатстване за 5G мрежи, собственост на компанията. Това не остава настрана и за автомобилната индустрия. Защото 5G позволява трансфери близо до реално време, което ще е сериозно подпомагане в процеса на автономното шофиране.

"Координирането в перспектива на много стотици транспортни системи и интелигентни роботи във фабриката на бъдещето изисква безжичен обмен на големи количества данни в реално време", отговаря Volkswagen на възможноста за заявка на ARD. VW иска да купи 5G лицензи от Федералната германска агенция за мрежи и в момента води разговори с доставчици на мрежови услуги.

BMW вече присъства сериозно по темата 5G в Китай - съвместното предприятие "BMW Brilliance" оперира 5G мобилни мрежи на всичките си производствени обекти от юли 2019 г. и твърди, че е първият автомобилен производител, използвал технологията.

Сега предстои същото и в Германия. Например бъдещите актуализации на превозни средства с големи количества данни и диагностика в реално време ще могат да се извършват дистанционно.
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Diesel Premium 15W-40
Gazpromneft Diesel Premium 15W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 961.86лв.
Купи