Новини » Автоновини

BMW Group и Great Wall Motor ще произвеждат електрически MINI-та в Китай



Admin03.12.2019г 

BMW Group и Great Wall Motor ще произвеждат електрически MINI-та в Китай

BMW Group и Great Wall Motor направиха първата крачка в новото си сътрудничество- венчъра Spotlight Automotive Limited, което ще гарантира производството на изцяло електрически представители на MINI в изцяло нов завод в Китай.

Новото съоръжение на Spotlight Automotive Limited, в което двете компании ще инвестират около 650 милиона евро, ще бъде изградено в периода до 2022 година, като ще бъде с капацитет от до 160 000 автомобила годишно и с работна ръка от около 3000 човека.

Освен производство на електромобили, новият комплекс ще има и развойно подразделение за проектиране на изцяло електрически автомобили, в това число и бъдещи такива на MINI, Great Wall и нейните марки.

Изцяло новото и 100% електрическо MINI Cooper SE е оборудвано с електрически мотор с мощност от 184 конски сили, който задвижва предните колела. Компактният електромобил е в състояние да се ускори то 0 до 60 км/ч за 3.9 секунди, а класическото 0-100 км/ч е постижимо за 7.3 секунди. В зависимост от стила на управление, литиево-йонната батерия на MINI Cooper SE обещава свободен пробег от 235 до 270 километра.
Източник:BMW-Group-и-Great-Wall-Motor-ще-произвеждат-електрически-MINI-та-в-Китай" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама