Новини » Любопитно

Трето “око” за автономното шофиранеAdmin06.01.2020г 

Трето “око” за автономното шофиране

Автоматизираното шофиране е основна опция за бъдещата мобилност. За да направим автономното шофиране на автомобили възможно най-безопасно, е необходим трети принцип на “погледа” към пътя в допълнение към камерата и радара. Сега Bosch иска да направи третото “око” масово и навлиза в серийна разработка на първия съвместим с автомобил лидар (детектор на светлина и обхват) или лазерно измервано разстояние.

Анализите на Bosch потвърждават, че само паралелното използване на три принципиално различни сензора ще гарантира, че автономнотошофиране ще се ползва на пътя възможно най-безопасно. За тази цел разработчиците са разгледали всички приложения на автоматизираните функции на шофиране. Резултатът от това е ясен - когато радарът, камерата и лидарът се използват в трио, те се допълват перфектно и осигуряват надеждна информация при всяка ситуация на шофиране.

Новият сензор на Bosch е предназначен да покрива както каране по магистрала, така и в градското движение. Bosch иска да свали цената на сложната технология и да я направи подходяща за масовия пазар. С третото “око” Bosch затваря още една празнина в осигуряването на автономност на колите и прави възможна автономноста на движение, според изпълнителния директор на Bosch Харалд Крьогер.
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

G-Energy Expert L 10W-40
G-Energy Expert L 10W-40
Разфасовка: 5 литра
Цена: 30.96лв.
Купи