Новини » Крими

Пиян младеж, седнал зад волана, е задържан след кратко преследване



Admin06.01.2020г 

Пиян младеж, седнал зад волана, е задържан след кратко преследване

Вчера около 1.00 часа, на улица в Кнежа, служители на автопатрул подали светлинен и звуков сигнал за спиране към водача на лек автомобил „Ауди А6“.

Шофьорът обаче продължил движението, като спирал колата, за да бъде доближен от патрула, след което форсирал двигателя и потеглял отново. За преустановяване на дръзките действия на нарушителя единият от полицаите произвел два изстрела със стоп патрони - единият безопасна посока, а другият - към задната броня под задния капак на лекия автомобил.

Няма пострадали.

Колата била спряна, но водачът отказал да излезе. При опит да бъде изведен, оказал съпротива, а след задържането – не пожелал да се представи. В хода на извършената проверка е установена самоличността му – 15-годишен местен жител. Задържан е за срок до 24 часа. Проба с техническо средство показала, че е седнал зад волана след употреба на алкохол. За случая е уведомена районната прокуратура и е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК и за престъпление по чл. 325, ал. 3 от НК.

Продължава работа разследващ полицай и екип на РУ Кнежа.




Коментари

Добави коментар

Реклама