Новини » Автоновини

Автосалон Брюксел 2020: Dacia с нов двугоривен двигателAdmin09.01.2020г 

Автосалон Брюксел 2020: Dacia с нов двугоривен двигател

Dacia използва участието си на международното изложение в Брюксел, за да демонстрира за първи път в света нов за марката двугоривен- бензин и LPG (Liquefied Petroleum Gas), двигател.

Анонсиран с обозначението ECO-G, новият задвижващ агрегат скоро ще бъде добавен в модификационното портфолио на Sandero, Sandero Stepway, Logan и Logan MCV, като от компанията споделят, че с негова помощ бъдещите му потребители ще могат да разчитат на подобрена динамика на пътя, понижен разход на гориво и CO2 емисии.

Новият трицилиндров турбо агрегат TCe 100 ECO-G (100 конски сили, 170 Нм) ще бъде наличен в цялата гама на Dacia, като единственото изключение за момента е Dokker. Благодарение на двата си резервоара (бензин и LPG), свободният пробег е над 1000 километра, а товарната вместимост остава непроменена, поради иннтегрирането на LPG резервоара на мястото на резервната гума.

Интересна особеност на бъдещите версии ECO-G на Dacia е тази, че цаната им ще бъде същата като на актуалните им бензинови версии, но в същото време разходите за гориво са осезаемо по-ниски, а в зависимост от локалните държавни полотики, собствениците ще могат да се възползват и допълнителни еко преференции.
 

Източник:Dacia-с-нов-двугоривен-двигател" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Diesel Prioritet 20W-50
Gazpromneft Diesel Prioritet 20W-50
Разфасовка: 205 литра
Цена: 887.4лв.
Купи