Новини » Еко-ауто

Нов регламент на Европейския съюз определя стандартите за емисиите на CO2 за новите леки автомобили и микробусиAdmin09.01.2020г 

Нов регламент на Европейския съюз определя стандартите за емисиите на CO2 за новите леки автомобили и микробуси

Производителите ще трябва да отговарят на нови по-строги цели, определени за средни емисии на нови автомобили и микробуси, регистрирани през дадена календарна година.

До 2025 г. производителите ще трябва да намалят емисиите за целия си автопарк с 15% както за автомобили, така и за микробуси, в сравнение с нивата от 2021 г. До 2030 г. те ще трябва да достигнат намаление с 37,5% за автомобили и 31% намаление за микробуси.

Регламентът също така включва механизъм за стимулиране по-широкото приемане и разпространение на превозни средства с нулеви и ниски емисии.

„Новият регламент ще намали разходите за потребление на гориво за потребителите и ще засили конкурентоспособността на автомобилната промишленост в ЕС, като същевременно ще стимулира заетостта и ще допринесе за постигането на ангажиментите на ЕС съгласно Парижкото споразумение“, се отбелязва в изявление на ЕС.

Новите правила предвиждат плавен преход към мобилност с нулеви емисии, позволявайки достатъчно време за преквалифициране на работници в автомобилния сектор и изпращане на ясен сигнал до потенциални инвеститори в инфраструктурата за зареждане и презареждане екомепесетата./Автопрес
Коментари

Добави коментар

Реклама