Новини » Любопитно

Новият Golf отговаря с грижа на "студено e"Admin20.01.2020г 

Новият Golf отговаря с грижа на "студено e"

Бордовите компютри вече са и електронни прислужници. Те все още не четат желания в очите на пътниците, но успешно следват гласовите им команди. Пример за това е интелигентният контрол на климатика "Air Care Climatronic" в новия Golf. Тази новопроектирана климатична система има меню „Smart Climate“, което може да се използва за селективен контрол на отделни функции като „топли крака“ или „безпрепятствен изглед“ - и то не само с натискане на бутон, но и чрез гласово управление.

Новият Golf е първият модел, който реагира интерактивно на желанията на водача и пътника до него. Температурата на климатика в новия Golf може да се регулира лесно с помощта на сензорен плъзгач или чрез гласд. Шофьорът и предният пътник имат достъп до контрола на менюто на "Air Care Climatronic". Те могат да управляват филтъра за алергени и трите зони в интериора чрез екрана на информационно-развлекателната система или чрез сензорно поле с бутони за директен достъп.

Промяната на индивидуалните постоянни настройки на "Air Care Climatronic" също е по-лесна от всякога. Като алтернатива на класическата работа в менюто на климатика, това става чрез сензорен плъзгач или гласов контрол. Системата използва и новите цифрови микрофони в Golf, за да открие дали водачът или предният пътник говорят. Достатъчно е да кажете „студено ми е“ или „топло ми е“ и климатикът променя температурата от страната на водача или на пътника.

Възможно е също така например да се каже „направи четири градуса по-топло“, за да промените съответно температурата. Инструкции като „много духа“ или „задушно е“ работят също толкова просто и ефективно за регулиране на настройките на автоматичния климатичен контрол.
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

G-Profi MSJ 15W-40
G-Profi MSJ 15W-40
Разфасовка: 30 литра
Цена: 280.32лв.
Купи