Новини » Автоновини

Great Wall Motors си купи завод на General Motors в Индия



Admin20.01.2020г 

Great Wall Motors си купи завод на General Motors в Индия

В края на миналата седмица, Great Wall Motors (GWM) и General Motors (GM) обявиха, че двете компании са постигнали съгласие за покупката от страна на GWN на производственото съоръжение на GM India в Талегаон.

"Индийският пазар има огромен потенциал, бърз икономически ръст и добри инвестиционни възможности", коментират от Great Wall Motors. "Навлизането на индийския пазар е важна стъпка за глобалната стратегия на Great Wall Motors. Инвестицията на Great Wall Motors ще създаде повече работни мвеста, директни и индиректни, допълнително повишаване на нивото на работата в автомобилната индустрия, ще промотира развитието на местната доставна мрежа, развойната дейност и съпътстващите бизнеси".

В началото на февруари, по време на Delhi International Auto Show 2020, Great Wall Motors официално ще представи на индийските потребители продуктите от портфолиото на марката си Haval, както и електромобили на GWM EV, и ще анонсира плановете за бъдещото си присътвие на местния пазар.

През 2019 година, глобалните продажби на Great Wall Motors са достигнали ниво от 1 060 298 автомобила, което представлява увеличение от 0.69% в сравнение с 2018-а. Реализацията на марката Haval е била на ниво от 769 454 единици, 386 405 от които са били генерирани от Haval H6.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама