Новини » Любопитно

Лука де Мео е новият изпълнителен директор на RenaultAdmin29.01.2020г 

Лука де Мео е новият изпълнителен директор на Renault

Днес Renault анонсира, че бордът на директорите на Groupe Renault е взел решение за назначението на Лука де Мео за изпълнителен директор на Renault S.A. и председател на Renault с ефективност на решението от 1 юли тази година.

От борда коментират, че на базата на кариерата на Лука де Мео, неговият опит и предходните му успехи, той комбинира всички качества, които да допринесат за бъдещото развитие и трансформация на Groupe Renault.

"Удовлетворен съм от назначението на новото управление, което е решителна стъпка за групата и Алианса", коментира Жан-Доминик Сенар, председател на борда на директорите на Groupe Renault. "Лука де Мео е отличен стратег и визионер в бързо променящият се автомобилен свят. Неговият опит, но и неговата страст за автомобилите го правят истински актив за Групата".

Лука де Мео започва автомобилната си кариера в Renault, след което преминава в редиците на Toyota Европа. След това той поема бъдещето на Lancia, Fiat и Alfa Romeo, като може да се похвали с повече от 20 години опит в автомобилния бизнес. Последователно през годините заема управленчески позиции в Audi, а от ноември 2015 година заема длъжността председател на изпълнителния комитет на SEAT.Renault" rel="nofollow" target="_blank">/Автопрес
Коментари

Добави коментар

Реклама