Новини » Автоновини

Hyundai утроява производството на KONA Electric за Европа с цел намаляването на времето за доставка



Admin30.01.2020г 

Hyundai утроява производството на KONA Electric за Европа с цел намаляването на времето за доставка

Hyundai драстично ще намали времето за доставка на KONA Electric в Европа
• KONA Electric ще се присъедини към производствените мощности на завода на Hyundai Motor Company в Чехия от началото на Март 2020г.
• Фокусирането върху новото производство ще превърне Hyundai в най-големият доставчик на автомобили с нулеви вредни емисии в Европа

С непрекъснато нарастващо търсене на автомобили с нулеви вредни емисии, Hyundai Motor ще утрои производството на Kona Electric за клиентите си в Европа. От март 2020г. компанията ще въведе Kona Electric в чешкото си предприятие за производство, както и ще увеличи съществуващите доставки от завода си Улсан в Южна Корея. Това ще намали драстично сроковете за доставка на KONA Electric за клиентите в Европа.
Решението за допълнително производство на Kona Electric в Европа е взето, за да обслужват по-добре европейските клиенти на Hyundai. Откакто влезе в продажба през 2018 г., търсенето на Kona Electric надмина очакванията, а увеличеният капацитет има за цел да бъде в крак с нарастващото търсене.

За 2020 г. Hyundai ще предостави над 80 000 автомобила с нулеви емисии на европейски клиенти, включително Kona Electric, IONIQ Electric и NEXO. С това развитие Hyundai ще стане най-големият доставчик на автомобили с нулеви емисии в Европа през 2020г.

„Ние слушаме нашите клиенти и взехме това решение, за да отговорим на нарастващото търсене на нашите електромобили. Тъй като все повече и повече хора се притесняват от въздействието на своя избор на автомобил върху околната среда, ние виждаме огромен потенциал на електрически автомобили на европейския пазар “, заяви Донг Уо Чой, президент и главен изпълнителен директор на Hyundai Motor Europe HQ. „Това отразява нашето прогресивно мислене и ще затвърди позицията ни на лидер в бъдещата мобилност.“

Освен пионерните си модели с нулеви емисии, компанията води и индустрията с най-разнообразна гама от електрифицирани технологии в своите автомобили: 48-волтови хибриди (MHEV), хибриди (HEV), плъг-ин хибриди (PHEV), електрически (EV) и на водород (FCEV), Hyundai е постоянно признаван като водещ производител в стремежа да направи бъдещата мобилност достъпна за повече хора.

Kona Electric е признат многократно от медиите на световно ниво за новаторски нов автомобил. Това беше първият модел в продажба в Европа, който комбинира популярния SUV сегмент с електрически двигател с дълъг пробег с едно зареждане, позиционирайки Kona Electric като значителна крачка напред за клиентите, търсещи електромобил. С поредицата от подобрения, KONA Electric 2020, сега предлага още повече предимства за клиентите, включително по-бързо трифазно зареждане, нови функции за свързване, добавени с Hyundai Bluelink®, и нова опционална навигационна система с 10,25- инчов централен дисплей.

Източник: www.hyundai.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама