Новини » Автоновини

Renault представя новото Renault MEGANE и MEGANE E-TECH Plug-inAdmin04.02.2020г 

Renault представя новото Renault MEGANE и MEGANE E-TECH Plug-in

Renault обновява цялата си гама MEGANE: хечбек, комби, R.S. Line, R.S. и R.S. TROPHY, с все повече технологии за подобрено удоволствие от шофирането.
•Пионер и експерт в областта на електрическите автомобили повече от 10 години, Renault представя нов plug-in хибриден двигател: новото Renault MEGANE E-TECH Plug-in.
•Новото Renault MEGANE ще бъде в продажба от лятото на 2020 г.

Новото Renault MEGANE е емблематична гама автомобили: от 1995 г. глобално са продадени 7 милиона бройки от четирите поколения на модела.
Новото Renault MEGANE: още повече технологии
Новото Renault MEGANE предлага обновен и модернизиран кокпит. Моделът разполага с нови 9,3-инчов мултимедиен екран и 10,2-инчов екран на арматурното табло и се възползва от всички функции на мултимедийната система Renault EASY LINK. Тази система, чиято работа е вдъхновена от използването на смартфони, е проектирана да бъде ергономична и по-функционална, за лесна употреба.

За повишаване на безопасността и комфорта са налични нови помощни системи за шофиране. Те включват система за поддържане на лентата на движение и автоматично спиране и потегляне при натоварено движение, автономна система от ниво 2, която предлага комфорт и спокойствие зад волана.

Новото Renault MEGANE притежава усъвършенствани елегантност и изисканост, представяйки нови Pure Vision LED фарове за подобрение видимостта и комфорта по време на пътувания. По този начин, новото Renault MEGANE подсилва своя дизайн и динамични линии.

Новото Renault MEGANE E-TECH Plug-in: plug-in хибриден двигател за уникално удоволствие от шофирането
Като пионер и експерт в електрическата мобилност, Renault предоставя на новия MEGANE предимството на E-TECH Plug-in хибриден двигател със 160 к.с. Той се възползва от нова технология, която се фокусира върху възстановяването на енергия и е пряко вдъхновена от нашия опит във Формула 1.

E-TECH Plug-in технологията е разработена от Renault Engineering и е обект на над 150 патента. Двигателят използва компоненти, проектирани в рамките на Алианса, като 1,6-литровия 4-цилиндров бензинов двигател от ново поколение с два електродвигателя и иновативна многомодова скоростна кутия. Тази трансмисия без съединител предоставя отлична ефективност и едва забележими смени на предавките.

Със своята батерия с капацитет от 9,8 kWh (400V), новото Renault MEGANE E-TECH Plug-in може да се задвижва със 100% електрическа мощност със скорост до 135 км/ч. Ефективността на системата му за управление на енергията му позволява да постигне пробег от 50 км в смесен цикъл* и до 65 км в градски условия*, без да използва двигателя с вътрешно горене.

По този начин новото Renault MEGANE E-TECH Plug-in доказва своята универсалност. Той може да работи без консумация на гориво при ежедневни пътувания и е идеален за дълги пътувания през почивните дни. Независимо от нивото на заряд на батерията, новото Renault MEGANE E-TECH Plug-in се възползва от основните предимства на хибридната система E-TECH: използване на електродвигателя при стартиране на автомобила за подобрена отзивчивост и намален разход на гориво.

Новият двигател Е-TECH Plug-in ще се предлага от лансирането на новото Renault MEGANE Grandtour и ще бъде представен за хечбек версията на по-късен етап.

Новото Renault MEGANE R.S. Line: нов дизайнерски подпис
Дизайнерската линия R.S. Line е представена и в семейството на Megane, заменяйки старата GT Line. С по-усъвършенствано и по-богато съдържание, R.S. Line е нещо повече от промяна на името. Неговите екстериор и интериор придобиват по-спортен вид, за да отговорят на очакванията на нарастващия брой клиенти, които искат силно диференциране чрез динамичен дизайн.

Новото Renault MEGANE R.S.: еталонът за спортно шофиране
Спортните версии на Megane, под логото R.S., са се утвърдили като емблематични спортни хечбеци. Версията R.S. TROPHY-R през 2019 г. постига нов рекорд на известната писта Нюрбургринг.

За своето обновяване, новото Renault MEGANE R.S. получава подобрен 1,8-литров турбо двигател с мощност 300 к.с. (220kW) с директно впръскване, както при версията TROPHY. Този двигател, резултат от синергиите на Алианса, също е представен при Alpine A110. Въртящият момент също се увеличава до 420 Nm (+30 Nm) с EDC скоростна кутия и 400 Nm с ръчна скоростна кутия. Тази печалба в мощността води до по-добро ускорение дори при високи обороти, докато въртящият момент - един от най-добрите в категорията - носи обновено удоволствие от шофирането.

Системата 4CONTROL предлага максимална гъвкавост при остри завои и стабилност при бързи завои. Нов R.S. Monitor предоставя множество параметри на автомобила в реално време.

Източник: www.renault.bg
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Diesel Premium 15W-40
Gazpromneft Diesel Premium 15W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 961.86лв.
Купи