Новини » Изложения

120 години камионите движат светаAdmin11.02.2020г 

120 години камионите движат света

Международното TRUCK EXPO, организирано от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представител в България, ще се състои на 11-13-юни на територията на Пловдивския панаир. Тази година изложението ще събере най-новото от автомобилите с инвестиционно предназначение за 2020-та – от тежкотоварните до лекотоварните от категория N1, автобуси и специализирани превозни средства, ремаркета и полуремаркета, оборудване и екипировка. На изложението ще има световни премиери, най-нови разработки и транспортни концепции, изложби на открити площи, тест драйв зона, електрическо зареждане на място, VR преживявания, TRUCK TUNING SHOW.

Почти всичко в нашите домове или офиси, в един момент от производството или разпространението си, е било на камион. От началото на ХХ в. до днес това е основен начин за придвижване на стоки. Гъвкавостта на този вид транспорт осигурява развитие и просперитет, които рядко свързваме с товарните превозни средства.

Истината е, че камионите дават възможност на производителите, предприятията и хората да живеят и работят почти навсякъде. Пътният товарен транспорт създава 6,5 милиона работни места в ЕС и почти 9 милиона в Съединените щати. И това не включва ангажираните в свързани индустрии, като самото производство на автомобили, ремонти, търговия на дребно, лизинг и застраховки, нито милионите други работни места, които зависят от камионите за доставка и дистрибуция на стоки. Гъвкавостта на логистиката позволява и по-справедливо разпределение на богатството и работните места между градските и селските райони.

Обемите на автомобилните товарни превози също не са малки. 80% от вътрешните товари се превозват на колела. Според статистиките, всяка година над 6 000 милиарда тон-километра стоки се транспортират по шосе само в ЕС, САЩ, ОНД, Китай и Япония. Камионите стигат там, където никой няма сметка да прокарва ЖП линия и терена не позволява да каца самолет. И точно защото пътуват много и навсякъде, товарните превозни средства се развиват изключително бързо и непрекъснато обновяват технологиите и иновациите, внедрени в новите модели. Българските транспортни фирми могат да разкажат много по въпроса, тъй като са едни от най-добрите за международни превози в Европа.

Източник: Economynews.BG
Коментари

Добави коментар

Реклама