Новини » Автоновини

Haval с нов хибриден кросовърAdmin12.02.2020г 

Haval с нов хибриден кросовър

Дъщерната марка на Great Wall - Haval представи предсериен вариант на кросовър с хибриден зареждаем силов агрегат. Засега машината се нарича Concept H, но във външността й се виждат някои черти на всъдехода Haval F7. Производителят обещава да разсекрети серийният вариант на новия си модел още през тази година.

Засега, обаче, не се разкриват данни за електромотора, акумулатора, пробега с едно зареждане и за разхода на гориво. За хибридния характер на колата напомня само капачето покриващо контакта за зареждане с ток в предния калник. Преди четири години Haval тестваше зареждаема хибридна система за задвижване в която беше включен електромотор 130 к.с. и акумулатор с капацитет от 13 кВтч.

Интериорът на Concept H е аналогичен на съвременните китайски модели – минимален брой бутони, виртуално приборно табло, сензорен дисплей на мультимедията. Новостите - тъчпад на мястото на централния тунел, отсъства и селекторът на автоматичната трансмисия.

Haval не случайно проведе презентацията на концепта в Индия – плановете на китайците за страната-континент са за производство на 150 000 коли годишно в прясно закупения местен завод на General Motors. Общите инвестиции на Great Wall в Индиs сe оценяват на 1 милиард долара.

Стартът на продажбите на серийната версия на зареждаемия хибрид на Haval е планиран за 2021 година. Не е изключено, че новият кросовър ще има и нормални версии без електромотор./Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Motor Oil 40
Gazpromneft Motor Oil 40
Разфасовка: 4 литра
Цена: 16.8лв.
Купи