Новини » Спорт

Състезателната програма на PEUGEOT във WEC продължава без REBELLIONAdmin18.02.2020г 

Състезателната програма на PEUGEOT във WEC продължава без REBELLION

През ноември миналата година, PSA Motorsport обяви, че след разглеждане на предложението й от страна на изпълнителния комитет на Groupe PSA, подразделението е получило зелена светлина за завръщането си на глобалната пистова сцена в лицето на шампионата WEC (World Endurance Championship) на международната автомобилна федерация FIA. През ноември компанията анонсира, че изцяло новият състезателен пистов автомобил с хибридно задвижване ще бъде разработен съвместно с REBELLION CORPORATION.

От PSA Motorsport анонсират, че преосмисляйки инвестиционната си политика и поставяйки край на всички свои състезателни дейности, REBELLION CORPORATION се оттегля от общия проект. От френската компания споделят също така, че промяната по никакъв начин няма да се отрази на програмата на Peugeot и състезателното й подразделение за развитието на проекта.

"Намираме се в ранен стадий на развитие на нашия WEC технологичен проект и приемаме решението на REBELLION, което ни отвежда към промяна на конфигурацията на нашата операционна система до 2022 година", коментира Жан-Марк Фино, директор PSA Motorsport. "Тяхното решение да се оттеглят не променя програмата на Peugeot . Ние продължаваме да работим с ентусиазиъм в променена конфигурация с нашия партньор TOTAL за разработването на състезателен автомобил, които ще бъде източник на гордост за Peugeot, и който ще бъде в синхрон с нашия енергичен преход".
 
Коментари

Добави коментар

Реклама