Новини » На път

Започна ремонтът на южната дъга на околовръстния път на Пазарджик



Admin19.02.2020г 

Започна ремонтът на южната дъга на околовръстния път на Пазарджик

Започна ремонтът на южната дъга на околовръстния път на град Пазарджик. Тя е част от първокласния път I-8 София-Пловдив и съвпада с трасето на бул. „Стефан Стамболов“. Участъкът, който ще бъде ремонтиран, започва при кръговото кръстовище на бул. „Стефан Стамболов“ с бул. „България“, с ул. „Цар Освободител“ и с ул. „Любен Боянов“ и завършва при изхода на град Пазарджик в посока Пловдив.



Строително-ремонтните дейности на 3-километровата отсечка са за 5 378 358,34 лв. с ДДС и са възложени на пътноподдържащото дружество, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пазарджик. Срокът за изпълнението им е до края на юли тази година.

Отсечката ще бъде ремонтирана по технологията „студено рециклиране“. Това е съвременна технология за ремонт на пътните настилки, позволяваща ефективно и екологично изпълнение чрез използване на пластовете от съществуващата настилка. Предвидена е подмяна на бордюрите, полагане на нови асфалтови пластове и подмяна на дъждоприемните и ревизионните шахти.

Участъкът в ремонт ще бъде поетапно затварян за движение. От днес е въведена временна организация на отсечката от кръговото кръстовище на бул. „Стефан Стамболов“ с бул. „България“, ул. „Цар Освободител“ и ул. „Любен Боянов“ до кръстовището с ул. „Струма“ и ул. „Искра“. Ремонтните работи се извършват в платното в посока Пловдив, движението се осъществява двупосочно в платното за София, като се обособят по една лента в двете посоки на движение.

Източник: АПИ




Коментари

Добави коментар

Реклама