Новини » На път

ОДМВР- Шумен стартира инициатива по пътна безопасност „ Шофирайте разумно! Животът е с предимство!“



Admin26.02.2020г 

ОДМВР- Шумен стартира инициатива по пътна безопасност „ Шофирайте разумно! Животът е с предимство!“

Инициативата е продължение на дългогодишната превантивна кампания в областта

Кампанията, инициирана от ОДМВР- Шумен, е да привлече вниманието на активните водачи за местата и участъците в областния град и областта, на които през 2019 година са настъпили тежки пътнотранспортни произшествия. Целта е да бъде намален броят на инцидентите, на загиналите и ранените участници в движението през настоящата година.

През 2019 година в Шуменско са регистрирани 895 катастрофи, със 146 повече от предходната, през която са ранени 175 и са загинали 17 участници в движението. Анализът показва, че при завишен брой на произшествия с материални щети на един и същ участък много скоро на това място настъпва и пътен инцидент с пострадали. Поради тази причина на пътната карта, изработена от ОДМВР- Шумен, с червено са отбелязани участъците в града и областта с повишена опасност от възникване на тежък пътен инцидент.

В първия етап на кампанията карти ще получат водачи, които управляват автомобили на територията на областния град. Пътни полицаи ще спират шофьори и ще разясняват целта на инициативата и съдържанието на картите. Ще апелират за повишена концентрация, бдителност и внимание при преминаване през кръстовища, регулирани с пътни знаци и на места, където масово пресичат пешеходци.

В следващия етап и предвид географското разположение на област Шумен водачите, които преминават транзитно през републиканската пътна мрежа – първокласни пътища и АМ „Хемус“, ще бъдат спирани и ще получават също пътна карта.




Коментари

Добави коментар

Реклама