Новини » Спорт

Елпистарките с гуми на GoodyearAdmin27.02.2020г 

Елпистарките с гуми на Goodyear

Без значение дали става дума за рали или за писта електрическият мотоспорт вече е сериозна тенденция. Пионер беше Формула Е, която от години се състезава по трасета в световните метрополии.

Зад името "Pure ETCR", вече се крие и първата напълно електрическа серия за маркови туристически автомобили. И тя вече има известен партньор – тази нова състезателна серия серията за туристически автомобили ще е оборудвана изключително от производителя на гуми Goodyear.

Goodyear разработва специална гума за Pure ETCR, която съчетава различни технологии, а от компанията споделят – За нея се вдъхновяваме както от най-новите гуми за електрически превозни средства, така и от новата серия с висока производителност на Eagle F1 SuperSport. Според Goodyear окончателната спецификация на гумата ще бъде представена през пролетта на 2020 г. преди първото състезание.

Goodyear разчита на изпитана структура за автомобилни гуми. Това означава, че протекторът ще е такъв, че гумите да могат да се използват при мокри и сухи условия. Това намалява броя на гумите, които се използват във всяко състезание и подкрепя твърдението на Goodyear и Pure ETCR, че заедно ще намерят устойчиви решения за мобилността и моторния спорт на бъдещето.

„Високопроизводителните електрически автомобили поставят много различни изисквания към гумите от дизеловите или бензиновите. Те са по-тежки и имат по-висок и директен въртящ момент“, обяснява Майк Ритокоски, вицепрезидент на Goodyear Europe. Новата гума Pure ETCR е проектирана за директно предаване на мощност и предлага както високо сцепление, така и ниско съпротивление при търкаляне за повече обхват и ефективност.

Goodyear иска още да промени разликата в състезателните серии, тъй като Майк Ритокоски подчертава: „Партньорството ни с Pure ETCR е много повече от доставянето на състезателни гуми. Заедно ще използваме състезания за разработване на технологии, които ще подпомогнат следващото поколение пилоти с висока производителност. . "
 
Коментари

Добави коментар

Реклама