Новини » Еко-ауто

Колко ще струва Dacia Spring, 100% eлектрическаAdmin09.03.2020г 

Колко ще струва Dacia Spring, 100% eлектрическаФренската група Renault, собственик на румънския автомобилен производител Dacia, представи първата концепция за електрически автомобил, която ще стартира под марката Dacia Spring.
Френската група не обяви цената за първата електрическа Dacia, която може да излезе на европейския пазар през 2021 г. Въпреки това медиите в Румъния оценяват ценови диапазон от 15 000 до 20 000 евро, което наистина ще я направи най-евтината електрическа автомобил на европейския пазар.
Концепцията на Dacia Spring изглежда много подобна на Renault City K-ZE, който се продава на китайския пазар за цени между 7 200 и 9 200 евро. Обаче разходите за производството на модел за европейския пазар вероятно ще бъдат малко по-високи.
Като се има предвид цена в диапазона от 15 000-20 000 евро, новата електрическа Dacia може да бъде толкова достъпна за румънските клиенти, колкото Dacia Logan, най-евтиният традиционен модел на румънската марка. Това се дължи на субсидиите, предлагани от румънската държава за закупуване на електромобили, които са сред най-високите в Европа.

Тази година субсидията, плащана от държавата за закупуване на електрически превозни средства, чрез програмата Rabla Plus, е 45 000 RON (9 370 евро). През програма са достъпни около 3 000 еко-билета. Ако субсидията остане същата, когато електрическата Dacia ще се появи на пазара, румънците биха могли да я купят за по-малко от 10 000 евро.

Какво предлага електрическата Dacia?

Тя е 100% изцяло електрически градски автомобил с 4 места, стандартният модел на фабриката Dacia Spring ще има максимален пробег от над 200 км. Renault обещава, че ще бъде лесно да се зарежда и ще изисква много малка поддръжка.

Представената концепция не разкрива никакви детайли от интериора.

Източник: Economynews.BG
Коментари

Добави коментар

Реклама