Новини » Автоновини

Skoda подобри базата си за краш-тестове



Admin09.03.2020г 

Skoda подобри базата си за краш-тестове

Съвременна технология на камерите, LED системи за осветление, подробни опции за документация – всичко това прилага вече Skoda в новата си лаборатория за тестване на катастрофи близо до основния завод в Млада Болеслав. Обноваването дава възможност тестовете да бъдат актуални, а именно "в съответствие с изискванията на Euro NCAP, които са в сила от началото на 2020 г. и всички други международни еталонни тестове за катастрофа", заяви говорител на марката.

Развита е и нова зона за работа с електрически превозни средства след тест за катастрофа. Кристиан Струбе, член на борда за техническо развитие на Skoda сподели: "Новата ни лаборатория за тестване на катастрофа ни позволява да симулираме възможни ситуации при аварии още по-широко и реалистично, като по този начин създаваме важна техническа предпоставка за по-нататъшно повишаване на високото ниво на безопасност на нашите превозни средства в бъдеще."

Новата лаборатория е повече от два пъти по-голяма от предишния изпитателен център - самата зала е дълга повече от 180 метра. В основата на системата лежи система за електрическо задвижване, която ускорява две превозни средства с общо тегло до 3,5 тона при скорост до 65 км/ч.

Девет манекена за възрастни и четири на деца с различен дизайн се използват за тестовете. Правилната позиция за сядане се проверява с помощта на статични показатели на фотограма. 20 статични високоскоростни камери и 30 бордови високоскоростни камери - всички с HD резолюция - документират какво се случва по време на ударите.

В следващите години капацитетът за краш тестове ще бъде постепенно разширен.
Източник:Skoda-подобри-базата-си-за-краш-тестове" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама