Новини » Спорт

ОТЛАГАНЕ на „Кърджали 5х4 Офроуд Фест 2020“



Admin12.03.2020г 

ОТЛАГАНЕ на „Кърджали 5х4 Офроуд Фест 2020“

На 10.03.2020г. в Община Кърджали се проведе заседание на Кризисния щаб, сформиран за превенция и ограничение на разпространението на COVID 19 /коронавирус/. Директора на РЗИ - Кърджали д-р Кирчев запозна присъстващите със заповедите на Министъра на здравеопазването, относно ограничаване събирането на много хора и отмяна на масови мероприятия, както и със ситуацията в България към момента и предприетите превантивните мерки срещу разпространението на COVID 19 в България.

На заседанието бе обсъдено и провеждането на офроуд състезанието в град Кърджали от 12 до 15 март. При обсъждането бяха поканени директора на състезанието и организаторите на „Кърджали 5х4 Офроуд Фест 2020“. Организаторите запознаха щаба с взетите мерки за повишена защита за ограничаване на разпространението на коронавируса. Осигурени са термокамера, безконтактни термометри, лични предпазни средства и дезинфектанти. Разработен е план за охрана и сигурност, с цел ограничаване събирането на големи групи от хора на едно място. След двучасови разисквания щабът взе решение за ОТЛАГАНЕ на събитието със заповед 270/10.03.20. Настоящата Заповед ще се доведе до знанието на организаторите и всички заинтересовани страни – ОДМВР, РДПБЗН, ЦСМП и клуб ,,4х4 Адвенчър“ гр. Троян, за сведение и изпълнение.

Основното съображение е присъствието на много пилоти, асистенция и гости от чужбина, което води след себе си сериозен риск за разпространение на COVID 19. Поради големия мащаб на състезанието – над 120 участници и голям брой очаквана публика, се отчете усложнената ситуация за ограничаване на разпространението, както и възможността за разпространение на вируса в няколко държави и над 60 населени места в България. За да се избегне евентуално разпространение на вируса и превенция в условия на епидемиологична обстановка, състезанието се отлага до второ нареждане.

Нова дата за състезанието ще бъде обявена при отмяна на въведените рестриктивни противоепидемиологични мерки.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама