Новини » Любопитно

На къмпинг с кучето?Admin11.03.2020г 

На къмпинг с кучето?

Караванингът и почивката с кучето е всъщност перфектна комбинация. Но и не e толкова проста. Специализираната търговска верига InterCaravaning дава съвети относно организацията на подобно пътуване.

Ясно е едно - без значение дали караваната или кемперът стои зад дюните или в подножието на планината, любителите на свобода дву и четирикраки се възползват от живота, близък до природата. И не само кучето се чувства най-комфортно в собствения си дом.

„Лагеруващите с кучета трябва да помислят за оборудването на техните превозни средства за животни и как домашните любимци трябва да пътуват, преди да тръгнат на ваканция, следвайки указанията за пътуване и в чужбина. След това пътуването е просто“ - съветва Патрик Мадер, управляващ директор на InterCaravaning.

Превозното средство не трябва да бъде специално оборудвано, но е добре да има полезни екстри. Законът предвижда, че кучетата в кемперите трябва да са обезопасени по време на шофиране - или с колан, който е фиксиран в катарама, в сгъваема чанта или кутия за пренос на кучета или в гараж за кучета в кърмата.

Обхватът на специални аксесоари за кучетата по време на пътуване е голям - бутилка за пиене и хранене, купа защитена от разливи, душ за кучета, спрей за домашни любимци и кучешка охрана. Трябват още каишка, намордник и лекарства.

Къмпингарите със собствен транспорт, които пътуват в друга държава от ЕС с куче, не трябва да забравят, че за кучето е нужен идентификатор на домашен любимец, издаден от ветеринарния лекар с ваксинация срещу бяс и трябва да бъде чипирано. За спално бельо и намордници във всяка страна се прилагат различни разпоредби - така че не забравяйте да проверите!

И още нещо - изборът на къмпинга играе основна роля. „PiNCAMP“ е удобен за ползване къмпинг портал от ADAC: www.pincamp.de/campingthemen/mit-hund. Той дава почти 7000 резултати за места в цяла Европа, които позволяват пребиваване на кучета. Какво да проверим?

- Кучето дали е не само позволено, но и добре дошло?
- Има ли достатъчно зони за разходка на кучета или дори плаж за кучета?
- Има ли в къмпинга достатъчно места със сянка?

Някои къмпинги предлагат на кучетата малко удобства, но някои също и животински лукс като кучешките станции с торби за изхвърляне, храна за кучета в хранителния магазин и купички за вода на рецепцията. Душовете за кучета и специалните велосипедни ремаркета все повече са част от основното оборудване на къмпинг, подходящ за животните.
 

Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Реклама