Новини » Спорт

Сезон 2020 на Формула 1 се очаква да започне в Европа в края на май. Не са изключени промениAdmin16.03.2020г 

Сезон 2020 на Формула 1 се очаква да започне в Европа в края на май. Не са изключени промени

След анулирането на първия старт от Сезон 2020 на Формула 1- този в Австралия и отлагането на събитията в Бахрейн, Виетнам, а вече и Китай, организаторите на Формула 1 и управляващата Международна автомобилна федерация FIA анонсираха, че очакват надпреварата през тази година да започне в края на май, въпреки че ситуацията се наблюдава непрекъснато и са възможни промени.

"Глобалната ситуация по отношение на COVID-19 е променлива и много трудна за предвиждане, и е правилно да отделим време за направим оценка на ситуацията и да вземем правилното решение", коментира Чейс Кери, председател и изпълнителен директор на Формула 1. "Взимаме това решение с FIA и нашите промоутъри, за да гарантираме сигурността на всички свързани с Формула 1 и нашите фенове. Гран при на Бахрейн е вълнуващо състезание в нашия календар и очакваме с нетърпение да се завърнем там колкото е възможно по-скоро. Също така очакваме с нетърпение към пилотното състезание във Виетнам и това да пренесем зрелището на Формула 1 в един от най-вълнуващите градове в целия свят".

"Да защитим хората на първо място", коментира Жан Тод, президент на FIA. "Заедно с Формула 1, Bahrain Motor Federation, Vietnamese Motorsports Association и нашите локални партньори, отлагането на Bahrain и Vietnam Grands Prix, както и Australian Grand Prix, беше единственото възможно решение на фона на информацията, с която разполагаме".
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Реклама