Новини » Спорт

Audi RS 5 – готово за DTM 2020 със свеж дизайн



Admin19.03.2020г 

Audi RS 5 – готово за DTM 2020 със свеж дизайн

Каква ще е съдбата на сезон 2020 на мотоспорта днес могат да кажат само звездите. Но новоподготвените състезателни автомобили са готови да стартират във всеки случай още днес. Това важи и за отборите от германския шампионат за туристически автомобили DTM.

След пробен показ в социалните мрежи, Audi вече изкара новата RS 5 DTM на голямата сцена. Автомобилът е оптимизиран в детайли според производител на автомобили от Инголщат. В същото време шестте фабрично подготвени машини са получили свеж индивидуален вид.

В регламента за тази година не са предвидени фундаментални технически промени. Ето защо RS 5 DTM от моделна година 2020 съответства по отношение на базата на основния автомобил от 2019 г. TFSI двигателят на Audi RS 5 DTM от моделна година 2020 има мощност на двигателя, която е с около пет процента по-ниска в сравнение с предходната година.

За сезон 2020 в DTM е намалено количеството гориво, което може да се подава към двигателя на час от 95 килограма на 90 килограма. Използвайки функцията "push-to-pass", мощността на двигателя може да бъде увеличена до около 640 к.с. за кратко време, както беше и през 2019 г. В зависимост от настройките за различните писти, Audi RS 5 DTM може да постига максимална скорост от почти 300 км / ч.

В допълнение към Формула E и клиентския спорт, DTM формира третия стълб в програмата за автомобилен спорт на Audi AG. Четирицилиндрови турбо двигатели с работен обем от два литра се използват в състезателните автомобили DTM. Този тип двигател се използва от Audi в много сериини модели с различни нива на мощност по целия свят.

„В обозримо бъдеще ще продължим да продаваме повече автомобили с двигатели с вътрешно горене, отколкото с електрически задвижвания“, казва шефът на Audi Motorsport итер Гас. - “Ето защо състезателна серия с модерни, ефективни ДВГ също има смисъл успоредно с участието в електрическите състезателни серии Formula E. Сега само стартовите светлини трябва да светнат зелено.”
 




Коментари

Добави коментар

Реклама