Новини » Любопитно

"Drive"или как VW задвижва връзката си с електрификациятаAdmin19.03.2020г 

"Drive"или как VW задвижва връзката си с електрификацията

Специално за auto-press.net от Йоханес Унрух, Global press, Гросгерау, Германия

„Започнете да шофирате електрически“ е не само мотото на новото десетилетие на световната автомобилизация, но и името на новото изложение на Volkswagen в собствения шоурум „DRIVE“ на групата в Берлин. За да убеди автомобилистите в предимствата на електромобилноста, VW показва там как трябва да се приложи новата изцяло електрическа корпоративна стратегия и кои могат да се очакват като клиенти на електрическите превозни средства.

Преди да открие новата изложба, главният стратег на VW Михаел Джост обяснява концепцията и намерението зад новия шоурум. В бъдеще Volkswagen иска да произвежда не само хардуер, но и софтуер, според ключовото си послание, като фокусът трябва да падне върху клиента, а не на автомобила.

Volkswagen ще използва дигиталната трансформация, за да се превърне и в компания за софтуер и устройства. Основният акцент на историята, обаче е върху намерението на VW да стане напълно въглеродно неутрален до 2050 г. За постигане на тази цел последното производство на превозно средство с двигател с вътрешно горене трябва да е през 2026 г.

От 2040 г. вече няма да се правят автомобили с ДВГ от Volkswagen. Друг акцент в стратегията е предвиждането на групата, че карането на автомобили на водород не представлява интерес за частния транспорт и и в тнози си аспект няма да се развива от групата.

Проф. Волкер Квашнинг от Университета за приложни науки за технологии говори на обикновен език и изчислява колко малко време ще е нужно на човечеството да обърне кормилото около настъпващите климатични промени. Аргументът му е - “От последната ледникова епоха до началото на миналия век земята се е затоплила средно "само" с 3,0 градуса по Целзий. След това само за 100 години достигнахме увеличение от 1,5 градуса по Целзий. Всеки може да си представи сам какво ще се случи с прогнозата – нарастване с 3,0 до 4,0 градуса по Целзий до края на века”.

Г-н Ралф Пфитнер, ръководител на отдела за устойчивост на VW, описва как групата иска да гарантира, че напълно електрическият ID.3 ще бъде произведен по неутрален за климата начин при пускането му на пазара през лятото на 2020 г. В договорите си VW гарантира, че доставчиците на батерии могат да ги произвеждат само със 100 процента възобновяема енергия. Според физика д-р Матиас Улрих, ръководител на отдела за разработка на батерии на VW, модулността основно ще осигурява икономия от мащаба и опциите за избор на клиентите.

Така Volkswagen ще се фокусира върху предимствата за клиентите. Поради намалените разходи за поддръжка и по-ниските разходи за покупка благодарение на екологичния бонус / в Германия вече до 8000 евро/, според производителя клиентът спестява повече разходи с изцяло електрическите модели.

Volkswagen има решение и по отношение на пробега, чиято дължина все още тревожи водачите и не позволява на много от клиентите да си променят нагласите към електромобилите. То се нарича "WeCharge Card" - карта за зареждане на Volkswagen, която има за цел да даде възможност на клиентите да зареждат с ток на около 80 процента от европейските станции за зареждане.

Базираната в Волфсбург компания инвестира 30 милиарда евро в новия си стратегически курс, така че VW в действителност наистина да стане CO2 неутрален до 2050 г. Сега остава и клиентът да “заиграе” заедно с немския автопроизводител №1.
Източник:VW-задвижва-връзката-си-с-електрификацията" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес
Коментари

Добави коментар

Реклама