Новини » Автоновини

Новият КИА СОРЕНТО – мощен, прогресивен, високотехнологичен



Admin19.03.2020г 

Новият КИА СОРЕНТО – мощен, прогресивен, високотехнологичен

Четвърто поколение на глобалния SUV флагман на КИА е мощен, прогресивен и многофункционален модел, проектиран и конструиран, така че да устои на всякакви предизвикателства. Соренто е в сърцето на модернизираната глобална SUV линия на KIA, която включва Seltos, Stonic, Sportage и Telluride. Новият модел е резултат от съвместната работа на екипите в Корея, Европа и Северна Америка. Като основен модел в глобалната линия на КИА, Соренто е продаден в повече от три милиона бройки по целия свят от лансирането си през 2002г., 300 000 от които са реализирани в Европа.

Емилио Ерера, главен оперативен директор на КИА Моторс Европа, коментира: „Еволюцията на Соренто през последните 18г. е в унисон с развитието на марката КИА като цяло. И докато първо поколение от модела беше лансирано през 2002г. като високопроходимо превозно средство, то четвърто поколение Соренто се превърна в по-уверен, по-зрял и по-желан от всякога. Това е важен модел за КИА, тъй като е първият представител в нашата SUV гама, който ще се предлага и с електрифицирани версии.“

По-стилен от всякога, впечатляващият екстериор на Соренто инкорпорира отсечени линии и обемни повърхности, които го отличават от неговия предшественик. Атрактивният кокпит интегрира материали с първокласно качество, авангардни инфотейнмънт технологии и внушителен нов дизайн. Новият Соренто е първият автомобил, базиран на ново поколение SUV платформа на KИА, която гарантира функционалност и обширно вътрешно пространство.

Иновативната компановка на Соренто интегрира новите патентовани Smartstream електрифицирани двигатели – за първи път моделът ще се предлага и във версия с хибридно задвижване, в резултат на което Соренто гарантира по-голяма горивна ефективност, по-ниски нива на вредни емисии и усъвършенствани характеристики спрямо своя предшественик.

Четвърто поколение Соренто е най-високотехнологичният автомобил на КИА досега, благодарение на серията модерни системи за безопасност, свързаност и информационно-развлекателни технологии. Неговият двоен дигитален дисплей предоставя усъвършенствана графика и редица функции на телематиката UVO Connect.

Екстериорен дизайн

Соренто е в сърцето на модернизираната глобална SUV Линия на КИА, която включва Seltos, Stonic, Sportage и Telluride. Новият модел е резултат от съвместната работа на екипите в Корея, Европа и Северна Америка.

Концепцията ‘изискана дързост’ вдъхнови дизайнерите на марката, чиято цел бе да запазят стабилното и внушително излъчване на модела, добавяйки доза съвършенство и елегантност. По-стилен от всякога, впечатляващият екстериор на Соренто инкорпорира отсечени линии и обемни повърхности, които го отличават от неговия предшественик. С осъвременени геометрични детайли и издължени пропорции, дизайнът на новия модел е по-уверен, по-зрял и по-желан от всякога.

Самоувереното излъчване на Соренто е подчертано от интерпретираната по нов начин емблематична фамилна решетка ‘тигров нос’. Оширената и по-експанзивна решетка хармонично прелива в интегрираните предни светлини. Фаровете се отличават с нова форма ‘тигрово око’, добавяйки нов фокус върху цялостната визия на новия модел.

Дължината на новия модел е увеличена с 10 мм спрямо неговия предшественик, a междуосието е нараснало с 35 мм, достигайки 2 815 мм. Купето предлага повече пространство от всеки конкурентен модел, представител в SUV сегмента, докато интелигентно моделираният интериор гарантира водещ в сегмента обем на багажното отделение.

В профил, пропорциите на Соренто са оразмерени така, че моделът да изглежда по-дълъг (+ 10 мм до 4810 мм) с по-къси предни и задни надвеси и удължено с 35 мм до 2815 мм междуосие. Линията, която започва от предния капак, преминава през извивките на калниците и се простира по протежение на профила на Соренто, се влива в новите вертикални задни светлини.

Новият КИА Соренто ще се предлага в Европа с избор от 10 екстериорни цвята, опционални 17”, 18”, 19” и за първи път в гамата 20” алуминиеви джанти.


Интериорен дизайн

Интериорът на четвърто поколение Соренто е стъпка напред по отношение на качеството и дизайна на салона. Лансиран през 2002г. моделът предлага на своите потребители практично пространство, докато днес Соренто предоставя повече комфорт, изискан интериор и луксозна изработка.

С един от най-висококачествените интериорни пространства сред моделите на КИА, интуитивният, технологично ориентиран салон на новия Соренто е изработен от материали от висок клас, интегриран в таблото двоен дигитален дисплей и иновативна инфотейнмънт системата. 12.3” дигитален инструментален панел е окомплектован с навигационна система с 10.25” дисплей. Многобройните функции в автомобила могат да бъдат контролирани от удобно разположени бутони от двете страни на екрана. Атрактивен акцент в таблото са красиво оформените вертикални вентилационни отвори с хромирани елементи, които преливат в централната конзола.

Новите технологии включват система Mood Lighting, която осветява в мека светлина таблото и тапицерията на вратите, създавайки усещане за уютна атмосфера и обширно вътрешно пространство. Разположено в централната конзола е и безжичното зарядно устройство за смартфони, а мощната система за озвучаване BOSE се грижи за доброто настроени на всички пасажери.

В зависимост от избраната модификация Соренто ще се предлага с черен интериорен пакет, кожен салон (едноцветен и двуцветен в сиво и черно) или тапицерия изработена от висококачествена Nappa кожа.
Функционалност

Новият КИА Соренто е конструиран на трето поколение SUV платформа, която предоставя обширно пространство за пътниците в автомобила и техния свръх багаж. Резултатът е един от най-функционалните и просторни автомобили в своя клас.

Батерията на Соренто Хибрид е разположена в каросерията, под седалката на пътника до водача, което предопределя щедро пространство за 7 човека, както и багажно отделение с вместимост 821л (за версия 7 места) и 910л (за 5-местен автомобил). За пасажерите новата платформа увеличава пространството на 3-те реда, предлагайки повече място за главата, краката и раменете. КИА Соренто е популярен с обширно пространство на пасажерите и от 3-ти ред, а новият модел предлага още повече удобство и комфорт.


Двигатели

Новият SUV модел на КИА ще се предлага с хибридно задвижване – за първи път при Соренто – като потребителите ще могат да избират между версии хибрид и плъгин хибрид.

Структурата на платформата позволява интеграцията на новия патентован Smartstream турбо хибриден двигател. Новият 1.6л T-GDi двигател включва 44.2 kW електрически мотор и 1.49 kWh литиево-йонна полимерна батерия. Комбинираната максимална мощност от 230 к.с. и въртящ момент от 350 Nm предоставят ниско ниво на вредни емисии и висока ефективност на новия електрифициран задвижващ агрегат. Интелигентното конфигуриране на новата платформа означава, че батерията е разположена под седалките на пасажерите без да отнема от кабинното пространство или от това на багажното отделение.

Европейските потребители ще имат възможност да изберат и новия 4-цилиндров 2.2л ‘Smartstream’ дизелов мотор с мощност от 202 к.с. и максимален въртящ момент от 440 Nm, окомплектован с 8-степенна трансмисия с два съединителя (8DCT). Разработена с цел да предложи характеристиките на плавно превключване на конвенционален автоматик, 8DCT подобрява горивната ефективност спрямо обикновената 8-степенна трансмисия с до 3%.

Данните за консумацията на гориво и нивото на вредни емисии за новите двигатели на Соренто ще бъдат обявени преди дистрибуцията на модела в търговската мрежа по-късно тази година.

Технология

КИА Соренто е най-високотехнологичният автомобил на КИА, благодарение на редици технологии, които увеличават степента на безопасност, свързаност и информационно-развлекателни системи.

В зависимост от спецификацията Соренто предлага съвременна мултимедийна система с 10,25" сензорен екран, с аудио-визуална навигация и нов 12,3” високотехнологичен, изцяло дигитален инструментален панел. Стандартно се предлага и аудио система с 8" дисплей, докато всички инфотейнмънт системи позволяват пълна смартфон интеграция с Apple CarPlay и Android Auto.

Новият КИА Соренто предлага и иновативната телематична система UVO Connect, която предоставя полезна информация на водача при шофиране. Достъпна през опционалния 10,25" LCD екран и смартфона на клиента, UVO Connect включва Live система на КИА, която използва собствена eSIM карта за изтегляне и актуализация на текущи данни. Така водачът получава достъп до информация за трафика, прогнозата за времето, POIs, както и подробности относно паркирането на посочен адрес – включително такса за платен паркинг, местоположение и свободни места. Вторият елемент от диагностичните данни на UVO Connect позволява на водача да изпраща дистанционно към автомобила инструкции за маршрута преди пътуването, да проверява местоположението на автомобила и да има достъп до данни и диагностична информация.

Инфотейнмънт системата включва Bluetooth свързаност като стандартно оборудване, което позволява на водача и пасажерите да свързват две мобилни устройства едновременно. Чрез усъвършенствана функционалност за разделен екран потребителят контролира или наблюдава различни характеристики на автомобила едновременно. Така водачът може да се възползва от един дисплей (за навигация и информация за двигателя) или да съчетае повече елементи на екрана едновременно. Това означава, че той може да следва навигационните указания, докато в същото време пътниците избират любимите си песни или проверяват прогнозата за времето. За пътниците от 2-ри ред, 2 USB устройства са интегрирани в облегалките на седалките от 1-ви ред, докато пасажерите от 3-ти ред могат също да се възползват от пригодените за тях захранващи модули.

Соренто ще се предлага и с хедъп дисплей, който извежда цялата необходима информация в полезрението на водача. Системата проектира сигнали от многобройните технологии за асистиране на водача, детайли за скоростта на автомобила и инструкции от навигацията.



Сигурност

Соренто предлага набор от високотехнологични асистиращи системи (Advanced Driver Assistance Systems на КИА), които оказват съдействие на водача в различни ситуации на пътя, за да ограничат риска от катастрофа.

В зависимост от спецификацията пакетът за сигурност “ADAS” включва най-новата система за автономно спиране (Forward Collision-Avoidance Assist) с функция за разпознаване на пешеходци, колоездачи и други превозни средства. Системата също така сигнализира за наличието на трафик при завиване в задръстванията. Соренто предлага и камера за контрол на мъртвата зона (Blind-spot View Monitor), камера за наблюдение на 360o около автомобила (Surround View Monitor) и система за предупреждение при наличие на автомобил в мъртвата зона (Blind-spot Collision-avoid Assist), интелигентен асистент за ограничение на скоростта (Intelligent Speed Limit Assist), интелигентен автопилот с функция за тръгване и спиране (Smart Cruise Control с Intelligent Stop & Go), система за следене на пътната лента (Lane Following Assist), подпомогнати и от система за предупреждение при загуба на внимание и сънливост от страна на водача (Driver Attention Warning) и асистент за шофиране по магистрала (Highway Driving Assist).

Технология на КИА за автономно шофиране от ‘второ ниво’ - Lane Following Assist (Асистент за поддържане лентата на движение) контролира ускорението, спирането и управлението от волана в зависимост от колоната превозни средства отпред чрез използването на външни сензори за поддържане на безопасна дистанция. Асистентът за поддържане на лентата функционира при скорости от 0 до 180 км/ч.

Соренто предлага още камера за движение на заден ход (Rear View Monitor) с асистент за избягване на сблъсък при паркиране на заден ход (PCA) и асистент за предупреждение за пресичащи отзад автомобили (RCCA). В допълнение, Соренто е първият автомобил на КИА в Европа, оборудван с Remote Smart Parking Assist (асистент за дистанционно автоматично паркиране), който дава възможност на водачите дистанционно да придвижват автомобилите си в и извън паркомястото. Функцията е предназначена за да улесни достъпа на пътниците до автомобила, когато е паркиран в тесни пространства или е ситуиран твърде близо до съседния автомобил. RSPA спира автоматично Соренто при разпознаването на друг автомобил, колоездач или пешеходец зад превозното средство.

Подобно на своя предшественик, новият КИА Соренто ще бъде конструиран в завода на марката в Хвасунг, Корея. Моделът ще се произвежда също така и в американската база на КИА в Джорджия.

Продажбите в Европа ще започнат от последното четиримесечие на 2020г. Както всички модели на КИА, така и изцяло новият Соренто ще се предлага със 7г. гаранция или 150 000 км.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама