Новини » Любопитно

Коронавирусът намалява цените на горивото в ГерманияAdmin20.03.2020г 

Коронавирусът намалява цените на горивото в Германия Дори когато гледат цените на бензина, немските шофьори се сблъскват с коронавируса. Защото световната криза кара цените на суровия петрол да се сриват. В резултат цените на горивата на бензиностанциите също намаляват значително.

Според последната оценка на ADAC, литър Super E10 струва средно 1,267 евро, което е с 5,8 цента по-малко в сравнение с предходната седмица. Дизелът падна с 4,1 цента до средно 1,137 евро за литър. Това, обаче не пълни бензиностанциите с клиенти.

Страхувайки се от глобална рецесия, цените на суровия петрол ще продължат да падат рязко. Барел от сорта Brent в момента струва само $ 29, което е с около $ 8 по-малко от преди седмица. В резултат на това суровият петрол е толкова евтин, колкото беше за последно в началото на 2016 г., съобщава ADAC.

И какво следва? С оглед на това развитие на пазара на суров петрол има потенциал за по-нататъшно понижение на цените на горивата, според експертите от автомобилния клуб. Намаляването на цените на суровия петрол ще бъде получено изцяло от потребителите, ако конкуренцията на пазара на горива налага това.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама