Новини » Спорт

И Гран при на Холандия, Испания и Монако се отлагат



Admin20.03.2020г 

И Гран при на Холандия, Испания и Монако се отлагат Днес стана ясно, че поради изключително тежката ситуация в Европа, организаторите на Формула 1 са взели решение за отлагането на тазгодишните издания на Гран при на Холандия, Испания и Монако. Новината идва само няколко дни след като стана ясно, че Сезон 2020 на надпреварата няма да има издания в Австралия, Китай, Бахрейн и Виетнам.

Гран при на Холандия, което трябваше да се проведе за първи път от 1985 година, трябваше да се проведе от 1 до 3 май на пистата Зандворд, седмица по-късно трябваше да се състои надпреварата в Испания, а от 21 до 24 май трябваше да се насладим на Гран при на Монако.

"Формула 1, FIA (Международната автомобилна федерация) и тримата промоутъри взеха това решение, за да се гарантира здравето и сигурността на пътуващите екипи, участниците в шампионата и феновете, които остават наш основен приоритет", се казва в официалното изявление на организаторите.

Страните анонсират, че проучват възможности за провеждането на състезанията на други дати, а организаторите от Формула 1 и FIA очакват надпреварата в Сезон 2020 да започне "възможно най-скоро, когато е безопасно след май", но продължат да наблюдават актуалната ситуация.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама