Новини » Автоновини

Германия - безопасност в таксито и такси шопинг за възрастни хора



Admin22.03.2020г 

Германия - безопасност в таксито и такси шопинг за възрастни хора

Във вирус кризата, освен ограничаването на социалните контакти, е важна и хигиената. И все още има много хора, които се нуждаят от такси в наши дни, затова задават тревожния въпрос - “Наистина ли съм в безопасност от вируса в превозното средство?” Защото пътниците се превозват денонощно. И на практика всеки може да бъде заразен. Как индустрията реагира на настоящата извънредна ситуация?

Такси компаниите трябва да апелират към пътниците да използват задната седалка, за да предпазят себе си и водача от инфекция и да извършват безкасови плащания. "Дясната седалка отзад е не само най-безопасната от гледна точка на статистиката за катастрофите. Дори по време на корона вируса пътниците трябва да сядат там, за да защитят себе си и шофьора" - заяви Грегор Бейнер, управляващ директор на таксиметровия център mtz - Мюнхен.

Освен това използваните зони в колата трябва да бъдат подложени на специално почистване след всеки пътник. Това включва седалки, дръжки на вратите отвътре и отвън, както и опори за врата, според специалистите. Чрез почистване на таксито и избягване на масовите превози рискът от инфекция значително намалява, според Бейнер.

Безкасовото плащане в таксито в момента то се покачва със скок. - "Когато плащате кеш и вземате ресто, обикновено има директен контакт между водача и пътника. В момента искаме още по-голяма част да се плащат сметките чрез кредитна карта или приложение" - казва Бейнер. Това е възможно и за услугата за пазаруване за възрастни, която много таксита предлагат в момента.

„Ние сме загрижени специално за възрастни хора, които не могат да се грижат за себе си - предлагаме нашата пазаруваща услуга, защото сме навсякъде в градовете“, - обяснява Херман Валднер, управляващ директор на такси Берлин и taxi.eu. - “Всичко, което трябва да направите, е да се обадите в нашия таксиметров център и да оставите списък за пазаруване. След това необходимата храна или напитки като вода, мляко или сокове след това се доставят в къщата в кратък срок.”

За услугата се плаща само за цената на стоките и тарифата за такси, няма такса за пазаруване. По-малки поръчки с маршрути до аптеката също се извършват от таксиметровите шофьори. В момента такси индустрията страда от масивен спад на продажбите до 80 процента поради вирусната епидемия. Това означава, че имаме повече от достатъчно свободен капацитет за подобна услуга.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама