Новини » Любопитно

Съвети за пролетната смяна на гуми



Admin24.03.2020г 

Съвети за пролетната смяна на гуми

С наближаването на Великден обикновено идва и времето за смяната на зимните гуми с летните. Експертите на Michelin дават съвети за какво да внимавате тогава.

Съвет 1: Без зимни гуми през лятото. Има негативни последици, ако просто продължавате да карате със зимните гуми. Това се проявява в по-големия разход на гориво на автомобила, повишеното износване на гумата и понякога драстичното увеличение на спирачните пътища. Така едновременно страдат околната среда и безопасността.

Съвет 2: Проучете тестовете на гуми като ръководство. Потърсете победителите в тестовете на текущите тестове на гуми от автомобилните списания и автомобилните клубни организации. Търсете комбинацията от най-добър пробег, ниски стойности на съпротивление при търкаляне и къси спирачни разстояния – те характеризират премиум гумите.

Съвет 3: Забележете стойностите на етикета. Етикетът на ЕС за гуми показва три важни показателя за ефективността на гумата като горивна ефективност, сцепление с мокро покритие, шум при търкаляне.

Съвет 4: Използвайте съвети от гумаджиите. Не е нужно и не трябва да правите всичко сами, когато можете да получите съвет. Сервизните вериги имат широка гама от гуми и тук можете да сте сигурни, че гумите са били съхранявани правилно преди монтирането на вашия автомобил и те наистина са нови.

Съвет 5: Един комплект за цялата година? Всесезонната гума може да има по-голям смисъл за вас. Съвременните всесезонни гуми се представят много добре и през лятото, понякога осигуряват много голям пробег и ако не планирате постоянно пътувания при високи алпийски снежни условия, тези гуми могат да бъдат перфектният компромис.

Съвет 6: А околната среда? С закупуването на висококачествената гума вие влияете активно върху екологичния отпечатък на вашата мобилност. Уверете се също, че производителят на гуми прави голяма инвестиция в опазването на околната среда и че със закупуването на неговите продукти също така помагате за опазването на околната среда.
 

Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама