Новини » Спорт

Коронавирусът паркира бегачките в боксовете



Admin23.03.2020г 

Коронавирусът паркира бегачките в боксовете Вирусът на короната спря и една истинска класика: през 2020 г. няма да има състезание във Формула 1 в Монако за първи път от 1954 г. насам. След отмяната на пистата, планирана за 24 май, в Княжеството няма алтернативна дата. Монако не прави изключение, целият свят на моторните спортове е в застой.
.
Формула 1: След дълго лутане напред и назад, стартът на сезона беше отменен в Австралия. Последваха Бахрейн, Виетнам, Зандворт, Барселона и Монако. Това означава че Формула 1 може би ще започне сезона си най-рано на 7 юни в Азербайджан.

Формула Е: Саня (Китай) бе отменен рано, преди електрическата състезателна серия да започне двумесечната си почивка, което доведе и до падането на състезанията в Париж, Сеул и Джакарта. Следващият ePrix в Берлин засега ще бъде на 21 юни.

DTM: Шампионата на германските серии за туристически автомобили отмени тест каранията през март. Утопично идея е, че отварянето на сезона ще е в Золдер, Белгия (24-26 април) може да продължи по план.

Световно рали-първенство: Следващото провеждане на Световната купа в Аржентина е отложено за неопределено време. Португалия (22.5.) И Сардиния (7.6.) също са под въпрос.

MotoGP: Сезонът в MotoGP трябва да започне след различни отлагания на 3 май с Гран При на Испания в Херес. Но с оглед на обявената пандемия, тази дата също изглежда трудно изпълнима.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама