Новини » Автоновини

Bosch с автоматичен бърз тест за COVID-19Admin26.03.2020г 

Bosch с автоматичен бърз тест за COVID-19

Технологичният гигант Bosch обяви, че компанията, в лицето на подразделението си Bosch Healthcare Solutions и в сътрудничество с Randox Laboratories, са разработили един от първите в света автоматизирани бързи тестове за COVID-19.

От Bosch споделят, че възможността за бързо диагностициране на вируса е от изключителна важност, за да се помогне за ограничаването на разпространението му, а новата апаратура, разработена само за 6 седмици, е в състояние да помогне на лекарските кабинети, болниците и здравните центрове да регистрират заболяването за по-малко от два часа и половина.

Друг основен плюс на инсталацията на Bosch е нейната компактност и потенциална мобилност, което елиминира необходимостта от транспортирането на отделните проби към единен център за обработка.

От Bosch анонсират също така, че новата й система предлага тест не само за COVID-19 (точност от над 95%), но с една проба могат да бъдат изследвани едновременно и показатели за още девет други болести, в това число грип Тип А и Тип Б.
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

G-Energy Expert L 10W-40
G-Energy Expert L 10W-40
Разфасовка: 4 литра
Цена: 25.68лв.
Купи