Новини » Автоновини

"Ламборгини" произвежда маски и предпазни медицински шлемове



Admin02.04.2020г 

"Ламборгини" произвежда маски и предпазни медицински шлемове

Automobili Lamborghini обяви, че след преустановяването на Lamborghini-спира-производството-заради-коронавирус" target="_blank">производството в комплекса си в Санта Агата на 13 март, компанията е трансформирала част от помещенията и вече изработва хирургически маски и медицински шлемове.

Маските и шлемовете се изработват от служители на Lamborghini, които по принцип отговарят за производството на интериорите и на специализирани елементи за автомобилите на легендарната марка.

От Automobili Lamborghini анонсират, че дневно могат да произвеждат по 1000 маски и 200 3D-принтирани медицински шлема, като продукцията е предназначена за болницата Sant’Orsola-Malpighi в Болоня.

"В тази извънредна ситуация, ние се чувстваме длъжни да допринесем", коментира Стефано Доменикали, председател и изпълнителен директор на Automobili Lamborghini. "Болницата S. Orsola-Malpighi е институт, с който ние имаме отношение от много години, в това число както професионални консултанции за безопасността на нашите работници, така и развойни проекти. Ще спечелим тази битка заедно, като работим в екип, подпомагайки тези, които са ежедневно на първите редици в борбата с пандемията".
Източник:Lamborghini-произвежда-маски-и-шлемове-за-медиците-в-Италия" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама