Новини » Автоновини

Volvo и МОТО-ПФОЕ с помощ в борбата срещу COVID-19



Admin07.04.2020г 

Volvo и МОТО-ПФОЕ с помощ в борбата срещу COVID-19

Едни от най-натоварените болници в България ще получат безвъзмездна подкрепа

Шведската автомобилна марка Volvo и официалният вносител за България – МОТО-ПФОЕ, се отзоваха с безвъзмездна помощ за едни от най-натоварените болници в страната. ВМА и Александровска болница в столицата, както и УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна, УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив и УМБАЛ Бургас получиха Volvo автомобили навръх международния ден на здравето и празника на здравните работници, 7 април. С този жест МОТО-ПФОЕ и Volvo изказват признателност към труда на лекарите и съпричастност към тяхната отдаденост в борбата с пандемията.

„Бих искала да споделя от името на целия екип на МОТО-ПФОЕ своето щастие и гордост, че имаме възможността да помогнем в трудната ситуация, в която всички ние се намираме. Сега, повече от всякога, трябва да бъдем заедно, макар и на дистанция, да се подкрепяме и да се погрижим за нашето здраве и безопасност и това на всички около нас. Затова решихме да се включим и да помогнем с каквото можем, а именно - предоставяйки автомобили от може би най-безопасния бранд – Volvo.”, сподели при Людмила Савева, мениджър „Ключови клиенти“ към МОТО-ПФОЕ, при предаването на автомобила във ВМА.

Volvo автомобилите бяха предадени официално на ръководството на болниците, спазвайки всички препоръки за физическа дистанция между участниците. Те ще бъдат на разположение денонощно в продължение на един месец и ще се използват за превоз на лекари и медицински персонал, по преценка на самите болници.

„Искам да споделя, че се наблюдава изключителна мобилизация на всички, които искат и могат да помогнат. Днес имаме щастието да получим подкрепа и от Volvo и МОТО-ПФОЕ. Изключително сме им благодарни за безвъзмездно предоставените автомобили, които са наистина страхотни.“, сподели ген. Мутафчийски по време на приемането на ключовете.
Volvo Cars е с дългогодишна история и безупречна репутация в сферата на автомобилната безопасност. Вече над 90 години компанията работи усилено за създаването на автомобили, с мисъл за хората и тяхната сигурност. Именно затова в този труден момент, засягащ не само България, но целия свят, МОТО-ПФОЕ и Volvo предприемат благородната инициатива, целяща най-вече взаимопомощ и осигуряване на мобилност в здравословна среда.

Източник: www.volvocars.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама