Новини » Автоновини

Положението по границите на Германия



Admin07.04.2020г 

Положението по границите на Германия Улиците и пътищата са толкова празни, колкото преди десетилетия. Липсата на задръствания наистина не е причина да бъдем щастливи. В крайна сметка милиони хора в цяла Европа са засегнати от ограниченията на мобилноста си. Автомобилният клуб ACE обобщава настоящата ситуация, която е далеч от предишното свободно движение през границите.

Ако планирате подобно пътуване, на първо място трябва да потърсите достоверна информация за текущите ограничения по маршрута си, преди да го започнете. Границите на Федералната република към Австрия, Франция, Люксембург, Дания и Швейцария са проходими само при спешни случаи и само при определени пунктове. Влизането от тези страни се контролира и от германска страна. Ако се подозира коронарна инфекция или става дума за пътници от обявени рискови райони, може да се поръча карантина или да се откаже достъп, според АСЕ.

В момента Полша и Чехия напълно отказват влизане, с изключение на много малко и много ограничени изключения. В Италия, според клуба, в допълнение към всички много обширни мерки, предприети от правителството, сега и бензиностанциите постепенно се затварят от операторите им. Всички бензиностанции на магистралите вече не работят. Освен това влизането в Италия е възможно само в няколко изключителни случая.

Европейският съюз издаде и обща забрана за влизане. Понастоящем всички граници на ЕС са затворени за граждани извън ЕС. Изключенията важат за Великобритания, Норвегия и Швейцария, както и за медицинския персонал.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама