Новини » Крими

Осъществен контрол във връзка с изпълнение на разпоредените противоепидемични мерки, свързани с разпространението COVID-19Admin13.04.2020г 

Осъществен контрол във връзка с изпълнение на разпоредените противоепидемични мерки, свързани с разпространението COVID-19

Във връзка с изпълнение на разпоредените противоепидемични мерки, свързани с разпространението COVID-19, служителите на Дирекция „Жандармерия” осъществяват активен контрол на територията на страната. При обходи в обслужваните райони и в случаи на забелязани нарушения на тези мерки се използват високоговорящите устройства на патрулните автомобили. Екипите дават конкретни разпореждания, а при неизпълнение прилагат съответните полицейски правомощия. Нарядите проверяват лица и адреси на лица с наложени карантинни мерки, както и целта на влизане/излизане от областните центрове /на жп гари/.

За периода от 3 до 10 април, ежедневно по около 160 служители на дирекция „Жандармерия“, обособени в около 60 екипа, действаха на територията на над 70 населени места в цялата страна.

- Проверени лица - 29 543
- Проверени МПС - 8 848
- Проверени 338 лица под карантина на 221 адреса.
- Установени нарушения - 3 (лицата са предупредени).
- Сигнали за струпване на граждани – 303. Взето е отношение, като лицата са предупредени по високоговорящо устройство;
- Проверени лица за целта на влизане/излизане от областните центрове /на жп гари и гр. Банско/ -26 955
От тях 243 не са представили декларации или други документи за неотложност на пътуването, след което доброволно са напуснали районите на гарите.
- Оказани съдействия на РЗИ – 797 ;
- Съпроводени транзитно преминаващи тежкотоварни МПС – 840.
 
Коментари

Добави коментар

Реклама