Новини » Любопитно

GROUPE RENAULT с нова стратегия за китайския пазарAdmin15.04.2020г 

GROUPE RENAULT с нова стратегия за китайския пазар

GROUPE RENAULT обяви, че компанията стартира нова стратегия за бизнес присъствието си на китайския автомобилен пазар, която ще се концентрира върху електрическите и лекотоварните автомобили.

"Разкриваме нова глава в Китай", коментира Франсоа Прово, председател на регион Китай на Groupe Renault. "Ние ще се концентрираме върху електрическите и лекотоварните автомобили, основните два двигателя за бъдеща чиста мобилност и върху по-ефективното възползване от нашите отношения с Nissan".

По отношение на присъствието си при автомобилите с двигатели с вътрешно горене на китайския пазар, от GROUPE RENAULT анонсират, че компанията ще прехвърли дяловете си в Dongfeng Renault Automotive Company Ltd (DRAC) към Dongfeng Motor Corporation.

От GROUPE RENAULT споделят, че Renault ще продължи да предоставя висококачествено следпродажбено обслужване на своите 300 000 клиента, а на по-късен етап ще бъдат разкрити и допълнителни подробности, под формата на средносрочен план, по отношение на бъдещото развитие на бизнеса с пътническите коли в страната.

По отношение на електрическите автомобили, от GROUPE RENAULT коментират, че през изминалата година в Китай са били реализирани 860 000 такива коли, а очакванията за периода до 2030 година са те да формират 25% от местния пазар.

Като лидер в света на електромобилите, GROUPE RENAULT отчита почти 270 000 продадени такива коли от 2011 година насам и разполага с предимство на китайския пазар, което може да бъде онагледено с пазарното лансиране на изцяло електрическото Renault City K-ZE.
 
Коментари

Добави коментар

Реклама