Новини » Спорт

Първото състезание на Сезон 2020 на Формула 1 се очаква да бъде на 5 юли



Admin28.04.2020г 

Първото състезание на Сезон 2020 на Формула 1 се очаква да бъде на 5 юли "Поставили сме си за цел да започнем да се състезаваме в ЕВропа през юли, август и началото на септември, като първото състезание да се състои в Австрия през уикенда 3-5 юли", анонсира Чейс Кери, изпълнителен директор на Формула 1.

"През септември, октомври и ноември би трябвало да се състезаваме в Евразия, Азия и Америка, и да приключим сезона в Персийския залив през декември в Бахрейн преди традициония финал в Абу Даби със завършени 15-18 старта", допълва Кери, като анонсира, че съвсем скоро ще бъде финализиран и разпространен новия календар.

"Очакваме първите състезания да бъдат без публика, но се надяваме, че феновете ще бъдат част от нашите събития по време на следващите събития от програмата. Все още имаме да работим по множество проблеми, като процедурите по допускането и оперирането на отборите и нашите партньори на териториите на отделните държави", споделя Кери. "Здравето и безопасността на всички ангажирани ще продължи да бъде приоритет номер едно и ще продължим напред само ако сме уверени, че разполагаме с надежни процедури за отговор на рисковете и възможните усложнения".
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама