Новини » Любопитно

Vinghen - Необичайната електрическа тротинетка от България



Admin10.05.2020г 

Vinghen - Необичайната електрическа тротинетка от България

- Vinghen Ti1 е наличен за предварителни поръчки на цени от 1280 лева.

Преди близо четири години с една единствена скица и много желание, се заражда идеята за марка електрически велосипеди и тротинетки, които да се харесат на хората, търсещи индивидуализъм и забавление в градското придвижване.

Със задачата се захваща Цветан Илиев, автомобилен инженер, с опит в развойната дейност в Daimler и DAF Trucks. Идеята е първият модел на марката да въплъти разбиранията му – изчистен, но характерен дизайн, увлекателно управление и възможност за богата персонализация.
Малко по-късно в разработката се включва и Мариян Стойчев. Също така инженер от автомобилната индустрия, той работи по детайли от дизайна, но въвежда и една сериозна промяна – любовта към градската култура го кара да видоизмени платформата за стъпване до форма, близка до тази на лонгборда.

Прототипи на първия модел са представени на Мото Експо през април 2019 г.; през м. май, като национален финалист, Vinghen участва в международния дизайн фестивал Young Balkan Designers в Белград. Следват месеци, изпълнени с тестове, валидация и оптимизация на дизайна. През лятото на 2019 г. Цветан изкарва Vinghen Ti1 извън комфортната му зона – изкачва Черни Връх като демонстрация на здравината и възможностите на българската тротинетка.

Въпреки трудностите, съпътстващи представянето на нов продукт на пазара, Vinghen се движи към пазарна премиера във втората половина на 2020 г. Като част от стратегията за стъпване на пазара компанията набира предварителни поръчки чрез платформата за споделено финансиране Kickstarter, предоставяйки на най-иновативните потребители възможност да се сдобият първи с Vinghen на цени с близо 300 лв. по-ниски от планираната продажна цена от 1600 лв.

Vinghen - Предимства спрямо ел. велосипед и обичайна ел. тротинетка:
- По-лесно и бързо качване и слизане.
- Удобен за каране с костюм или рокля
- Подобрена стабилност и безопасност
- Съвместим с множество стандартни велосипедни аксесоари
- Опростен дизайн и по-ниска цена
- Подходящ за хора с проблеми в колената.
- Наличие на по-малко движещи се части, водещо до по-висока надеждност.

Акценти:
- По-труден за кражба.
- По-ефективно оползотворяване на мощността на мотора.
- Платформа за стъпване от импрегниран шперплат с грип и форма в стил лонгборд.
- „Двойна“ рамка с характерна V форма и скрити структурни елементи.
- Скрита батерия със стоманена защита против удар.
- Широката платформа позволява карането в различна поза спрямо предпочитанията.
- Механични или хидравлични (опция) дискови спирачки.
- Избор на 9 цвята на рамката.
- Пробег с едно зареждане 30-35 км.
- Време за пълно зареждане 5 часа.
- Максимална скорост на електричество 25 км/ч.
- Оптимален ръст на водача 160-190 см
- Максимално допустимо тегло 120 кг.

Прототип на Vinghen е на разположение за тестове при предварителна уговорка на tsvetan.iliev@vinghen.com само в района на Национален Исторически Музей, София.

Vinghen е наличен за предварителна поръчка в платформата за споделено финансиране Kickstarter. Цените там започват от 1280 лева, спрямо 1600 лева за редовните продажби по-късно през годината. Специално за клиентите от България в базовата цена са включени и калници (иначе опция на стойност 70 лева). Линк към проекта - http://kck.st/3cjpSAl
 




Коментари

Добави коментар

Реклама