Новини » Автоновини

BMW Group прави роботите в логистиката по-бързи и по-умни.



Admin14.05.2020г 

BMW Group прави роботите в логистиката по-бързи и по-умни.

Прилагане на последни графични и компютърни технологии за роботизирани приложения в производствената логистика
Повишаване на възможностите за координация на автономните логистични роботи
Използването на мощни компютри стабилизира процесите
Взаимодействие с калифорнийската високотехнологична компания NVIDIA

В бъдеще BMW Group все повече ще залага на компютърните технологии в логистиката, фокусирани върху изкуствения интелект (AI). Основният акцент е поставен върху интелигентните логистични роботи, анализа на данни и симулация на логистични процеси с висока резолюция. Тези AI приложения оптимизират роботизираните приложения, потока на материали и издигат симулациите в процеса на планиране до ново ниво.

В първия си проект BMW Group оборудва логистични роботи, както и автономни, самостоятелно разработени транспортни роботи (STR), с високоефективна технология и специални AI модули за управление.

Това означава, че приложенията за роботика увеличават способността им да координират и разпознават хора и предмети в сравнение с използваната преди това технология. Благодарение на подобряването на навигацията, препятствията като мотокари, маршрутни влакове или служители се разпознават по-бързо и по-ясно, като алтернативните маршрути се изчисляват в рамките на милисекунди. Технологията, базирана на изкуствения интелект, позволява на приложенията за роботика да научават и прилагат различни реакции към хора или предмети. „Използването на високи технологии в областта на AI и визуализацията за ново оформление на логистиката е революционно. Сътрудничеството ни с NVIDIA ни позволява още днес да разработваме напредничавите технологии Industry 4.0“, казва Юрген Майдл, ръководител на логистиката в мрежата от производствени мощности на BMW Group. „С тази High-End технология ние можем допълнително да оптимизираме нашите логистични процеси и иновации. Комбинацията между нашите иновации с високоефективната технология от NVIDIA ни помага изключително много.“

По-бързо и по-прецизно благодарение на мощните компютри BMW Group вече работи по разработването на пет AI-съвместими логистични робота, работещи с AI, за подобряване на логистичните процеси. От една страна, това е вече комуникираният Smart Transportroboter (STR) за автономен транспорт на материали, както и логистичният робот за избиране, захващане и работа с компоненти и превозвачи на товари. Роботите са разработени на софтуерната платформа ISAAC Robotics на NVIDIA и използват редица мощни изкуствени невронни мрежи, включително възприятие, сегментация, пространствено положение и оценка на човешкото разположение. В допълнение към реалните данни, логистичните роботи се обучават с помощта на рендирани изображения за разпознаване на компоненти и превозвачи на товари при различни условия на гледане и различно осветление. След това реалните и синтетични данни се използват за обучение на изкуствените, невронни мрежи на сървърите, базирани на графични карти. Роботите се обучават и тестват практически обучени на софтуерната платформа ISAAC.

Оптимизирано виртуално планиране на логистиката

BMW Group вече използва високоефективна компютърна технология в комбинация с изкуствения интелект при планирането на виртуална логистика. Изкуственият интелект може чрез 3D сканиране да разпознава различни обекти като контейнери, строителни конструкции или машини и по този начин да създава 3D изображения с висока разделителна способност на цели сгради и фабрики за планиране на виртуално оформление. Технологията дава възможност на инженерите да използват софтуер за 3D планиране, за да премахват и индивидуално да променят отделни обекти от 3D сканираното изображение. По този начин промените в планировката на производствените халета могат да се симулират по-лесно и да се реализират по-добре.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама